Culinair lunchen of dineren in een ongedwongen sfeer? Dan ben je bij
l’Epicerie du Cirque in Antwerpen aan het juiste adres. Gelegen in de Antwerpse
Volkstraat 23, is deze trendy zaak dé topper van deze hippe buurt. Het warme
Scandinavisch getint interieur is dan ook perfect afgestemd met wat ze op tafel
brengen: pure smaken. Zowel het interieur als de keuken en bediening zijn
helemaal mijn ding. Geen stijf gedoe maar een persoonlijke, menselijke
benadering staan centraal.
Begin juli ging ik samen met fashion blogger Mieke van A fashion Girl
een gezellig “lunchke” doen. Mieke was hier al een paar keer gaan eten, voor
mij was het een eerste maar zeker geen laatste keer. Dorstig weer zorgde ervoor
dat we op het stadsterras vooraan rustig konden aperitieven. This calls for a Gin-Tonic! Ik ging voor
een zoete Geranium Gin gecombineerd met het klassieke Fentimans Tonic Water.
Mieke koos voor de Josephine Gin gecombineerd met de Fentimans Rose Lemonade.
Beide zeer frisse combinaties die onze smaakpapillen alvast in de juiste
richting duwden. De hapjes waren dan ook zeker het begin van onze culinaire
wandeling en bestonden uit een oester opgefrist met appel, een taco met nobashi
garnaal en guacamole en een lekkere rode gazpacho.
Na deze starter op het terras besloten we binnen te gaan zitten waar
het iets aangenamer vertoeven is met het warme zomerweer. We kozen voor de
4-gangen menu “Petits Plaisirs” en namen plaats op de comfortabele About A
Chair kuipstoelen van HAY, die trouwens al geruime tijd op mijn wishlist staan en er zeker zullen komen
wanneer ik mijn interieur zou veranderen. Liefst van al dan nog de gestoffeerde
versie, die toch nog iets comfortabeler zit. Zoals ik al eerder schreef is het
interieur vrij sober gehouden: lichte muren en weinig tralala met een warme belichting die voor de gezellige toets zorgt.
Genoeg over het interieur, waarover ik nog ettelijke minuten over zou
kunnen doorvertellen want het lekkere, donkere brood steekt onze ogen uit en we
zijn benieuwd naar wat de chef voor ons op het bord zal toveren.
De eerste gang
bestond uit Makreel/Wortel/Vadouvan. Een
fijn gerechtje waarin verschillende texturen aan bod komen. De Vadouvan
kruiding zorgde er dan weer voor dat het zeker niet flauw smaakte. Dit smaakt
naar meer en dat krijgen we ook.
Het tweede gerecht is Pieterman/Daikon/Ricotta/Radijs. De pure en pittige smaak van
radijs en en daikon zetten de toon bij deze smakelijke vis. Dit is een
verrassende combinatie door het gebruik van de ricotta en overtreft voor mij
zonder twijfel het eerste gerechtje.
Vervolgens krijgen we een mals stukje
seizoenslam voorgeschoteld: Texel-lam/Boontjes/Erwt/Hollandaise.
Hierbij degusteer ik een bijpassend rood wijntje: een Trebbiolo uit de
Italiaanse Emilia Romagna streek. Ook hier krijgen we weer een typisch versierd
bordje voorgeschoteld met verse groene kruiden. De hollandaise saus smaakte
perfect bij het rosé vlees en de erwten.
Tot slot het dessert, niet
onbelangrijk voor twee vrouwen, dat gebracht werd in een mooi turkoois Aqua
kommetje van Serax. Aardbei/Abrikoos/Berkensap,
waarbij, hoewel de aardbeien de overhand namen, de smaken weer perfect
samenvloeiden. Een fijne, frisse afsluiter van deze 4-gangenmenu.
Voor twee
zoetekauwen als wij was het toepasselijk om te eindigen met een koffie of thee,
waarbij we nog verwend werden met enkele zoete lekkernijen.
Denis Broeckx en Ellen De Stuyver hebben ons culinair kunnen verwennen
met heerlijke seizoensproducten en van zodra ik kan, keer ik zeker nog eens
terug. Het 4-gangenmenu “Petits Plaisirs” kan je degusteren tegen een prijs van
€ 49,00 excl. dranken. Voor de Lunch du Cirque (3-gangen) betaal je € 32,50. L’
Epicerie du Cirque heeft 1 Michelin ster. Eerlijk gezegd: met of zonder Michelin
ster, voor mij was dit een zeer geslaagd bezoek!
Wat ziet het er heerlijk uit allemaal!
ReplyDeleteDat was het zeker ;-) x
DeleteOoh, ziet er héél lekker uit!
ReplyDeletex Krizia
Shark Attack - Fashion Blog
Het is een aanrader Krizia! :-) x
Delete