Saturday, July 11, 2015

Zubrowka: kwaliteitsvolle wodka met bizongras


Eind juni was ik te gast in De Haus te Brussel op een exclusieve proefsessie van het Poolse wodkamerk Zubrowka. Het verhaal van de kwaliteitswodka Zubrowka begint in de 14e eeuw in het Bialowieza woud te Polen. De setting van het evenement was dus ook volledig in die sfeer.Bizongras is het hoofdingrediënt van deze speciale wodka en dus hetgeen wat deze wodka zo uniek maakt. Het gras wordt met de hand geplukt en gedroogd om nadien als extract toe te voegen aan een kwaliteitsvol distillaat. Je proeft meteen de aromatische, kruidige vanillesmaak en deze wodka is de ideale basis om heerlijke cocktails mee te maken.

Volgens de internationale ambassadeur Przemyslaw Matuszewski zijn er 3 zaken waaraan een goed feestje moet voldoen: goed gezelschap, kwaliteitswodka en lekkere zakouskis of borrelhapjes. Dan pas kunnen de feestelijkheden beginnen. En zo begon deze onvergetelijke tasting sessie: Przemyslaw zorgde voor de lekkerste combinaties van mixology. Eerst proefden we een wodka gecombineerd met ongeconcentreerd appelsap en limoensap genaamd Apple Zu én tevens de traditionele manier van serveren in Polen. 


Daarna kwam de klassieke wodka-tonic aan de beurt. Deze proefsessie ging uiteraard gepaard met de lekkerste hapjes, verzorgd door de catering van het Brusselse bedrijf Point Albert. De heerlijke appelcake met amandelen was een voltreffer en paste perfect bij de Apple Zu cocktail! 


Ik kan haast niet wachten om mijn eigen Apple Zu creatie te maken en te laten proeven. Hieronder vindt je het recept terug om zelf eens uit te proberen. Cheers!


Ingrediënten:

-50ml Zubrowka
-100ml puur appelsap of ongeconcentreerd appelsap
-1 partje verse limoen

Werkwijze:

Pers 1 partje limoen uit in een long drink glas alvorens het glas te vullen met ijsblokjes. Voeg de wodka samen met het appelsap toe en meng met een lepel. Versier met een stukje limoen en serveer!

Dit evenement werd mogelijk gemaakt dankzij Oona Antwerpen, die steeds weer zorgen voor de perfecte setting en sfeer.

2 comments:

  1. Ooh leek me een fijn event! Jammer dat ik toen net op reis was. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Het was goed georganiseerd en interessant! En bovendien zeer lekker! Volgend keertje komen we mekaar mss eens tegen ;-) x

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!