De zomermaanden zorgen steeds weer voor de lekkerste
tomaten. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik meer fan ben van de grote,
sappige tomaten uit het zuiden dan diegene die bij ons gekweekt worden. Een
tomatenchutney is een lekker alternatief voor de gewone ketchup of schijfje
tomaat op je hamburger. Hiermee scoor je altijd! Bovendien kan je zelfgemaakte
tomatenchutney makkelijk nog enkele weken in de koelkast bewaren in een
gesteriliseerde pot. Hieronder vind je het recept terug voor deze lekkere chutney,
begin maar al te watertanden…
Ingrediënten (deze
hoeveelheden nam ik voor 1 gewone pot) :
-125g rode ui
-een halve chili peper
-250g gemengde tomaten (rood
en geel)
-40ml rode wijnazijn
-70g cassonade suiker (lichtbruine
suiker)
Werkwijze :
Doe alle ingrediënten samen in
een kookpot en laat dit een half uur à 40 minuten rustig inkoken op een matig
vuur. Proef af en toe eens of er misschien wat peper en zout bij mag. Laat de
tomatenchutney afkoelen en doe deze in de gesteriliseerde pot. Bewaren kan in
de koelkast nog zeker enkele weken.
Oee dit lijkt me niet eens super moeilijk! Leuke post hoor :)
ReplyDeleteXxx
Naomi in Wonderland
Hey Naomi, is idd super makkelijk te maken en snel klaar ;-) en zooo lekker...
DeleteDit is een smaakvolle make-over voor pretentieloze tomaten uit het Noorden. Lijkt me een lekker recept! Groetjes, Louise
ReplyDeleteBedankt Louise! :-)
Delete