Wanneer je me vraagt om de keuken van La Source te
omschrijven in 1 woord zou ik zeggen: puur!
We hebben hier een 5-gangen avondmenu geproefd en ik moet
zeggen dat ik volledig overtuigd ben, zowel van de kwaliteit van de gerechten
als van de onberispelijke service en ontvangst. En wat was ik blij dat we na
ons diner gewoon maar moesten stappen naar onze tuinsuite. Van luxe en gemak
gesproken!
Maar laten we bij het begin starten. Omdat het weer het
toeliet mochten we voor de aperitief plaatsnemen op het mooie, karaktervolle
terras. Denk groen, een mooie zomeravond met een fris briesje en leuk
gezelschap. Als aperitief drinken we een Sekt en deze wordt vergezeld van een
aantal amuses en fingerfood.
Na het aperitief nemen we plaats binnen in het restaurant waar een wit gedekte tafel vergezeld van zachte sfeerverlichting ons opwacht.
Voor een 5-gangen menu in dit 1-sterrestaurant moet je
rekenen op € 79,50 per persoon exclusief dranken. Je kan een aangepast wijnarrangement bij
nemen en dit hebben wij natuurlijk ook gedaan. De wijnen werden bij elke gang
professioneel voorgesteld door de sommelier met een woordje uitleg over de
oorsprong en karakter van de wijnen. Uiteraard pasten de wijnen goed samen met
elk gerecht en onze glazen werden regelmatig bijgevuld.
Onze menu bestond uit 2 voorgerechten met vis, 1
hoofdgerecht met vlees en 2 dessertjes.
Beginnen deden we met de ‘Hamachi sushi style’ – sepia/komkommer/crosnes/rijst/shiso.
Crosnes zijn knolletjes of een soort van Japanse
aardappel. Shiso is een soort van Japanse munt, zeer fris bij het geheel dus.
Van een geslaagde starter gesproken. De smaken passen perfect bij elkaar en dit
is alvast een eyecatcher qua presentatie: het oogt fris en clean.
De volgende plat is de rode mul – ceviche/schelpjes/jalapeƱo/tomaat.
De rode mul was voortreffelijk van smaak, een zeer
lekkere vis. De twee bereidingen van tomaat, met verschillende structuur,
fristen het geheel op en de jalapeƱo bracht genoeg pit aan het gerecht zonder
te domineren.
Als hoofdgerecht werd ons het zomerree voorgesteld.
Eerlijk toegeven dat ik erg benieuwd was hoe men een winterproduct zoals wild
op een zomerse manier zou presenteren. Zeker in combinatie met de walnoot, wat
toch ook een winterse bijklank krijgt.
Zomer ree – Walnoot/kers rozijnen/selderij/mole
Hierbij werd een saus gepresenteerd, de mole.
Dit is een saus die zijn oorsprong vindt in de Mexicaanse keuken. Verrassend
lekker stukje vlees, mijn tafelgenoten hadden zelfs nog zin in meer! De
selderij en rozijntjes pasten zeer goed samen en de gelletjes verfristen het
gerecht. Perfecte balans van smaken.
Na het hoofdgerecht tijd voor het dessert, 2 dessertjes
maar liefst! Ikzelf ben niet zo’n liefhebber van kazen omdat ik eerder een
zoetebek ben. Enkele tafelgenoten hebben toch de kaas genomen en mochten aan
het karretje hun keuze gaan maken. De geur van de Belgische streekkazen was zo
sterk dat deze onvermijdelijk onze richting uit kwam… Terug naar de desserten!
Het eerste was de Spoom ‘La Source’ – Bosaardbeien/champagne/vlierbloesem
Gezien er twee desserten volgden had ik wel verwacht dat
dit qua omvang redelijk klein ging uitvallen, wat het ook was. Maar al bij al
was het heerlijk om weer eens verschillende structuren te combineren. Iets
krokant, iets zacht,.. Weer eens lekker fris in de mond.
Om ons 5-gangenmenu te vervolledigen kwam dan het laatste
dessert met chocolade. Chocolade is mijn ding en eerlijk gezegd keek ik er wel
naar uit om nog af te sluiten met iets dat voller van smaak proefde. Weer een
klein gerechtje maar de aandacht voor detail is opmerkelijk. De Chocolade Manjari Valrhona –
Avocado/groene peper/passievruchten.
Dit werd eveneens vervolledigd met een sausje dat men in
het ringetje goot. Ondanks het feit dat chocolade soms kan aanvoelen als een
bom had ik totaal niet het gevoel dat dit overheerste.
De avond hebben we afgesloten op de plaats waar het
allemaal begon: het terras. Voorzien van dekentjes namen we plaats aan tafel voor
de koffie of verse muntthee vergezeld van snoepertjes en zoete verrassingen.
Kortom, La Source voldeed aan onze verwachtingen en is
zeker een aanrader voor wie houdt van pure verwennerij!
Had dit in april wel willen doen...maar ja. Stond alleen. Zijn er in februari voorbij gelopen. We logeerden in het eurohotel...ook niet slecht masr ander kaliber.
ReplyDeleteHey Anke, wat jammer! Het is in ieder geval een aanrader voor foodies zoals wij ;)
Delete