De gezonde en mediterraanse toer op? Ik heb dit simpel vegetarisch
gerechtje onlangs gemaakt en persoonlijk vind ik de smaken fantastisch lekker.
Een lekker lunchgerecht of een licht zomers bijgerechtje.
Ingrediënten:
-Halloumi (Griekse, vaste kaas)
-1 rode paprika
-1 rode chilipeper
-1 courgette
-kleine trostomaatjes
-enkele stengels pijpajuin
-verse olijfolie
-peper en zout
-gedroogde rozemarijn
-gedroogde oregano
-citroensap
-pijnboompitten
Werkwijze:
Begin met het ovenschoteltje en ga te werk als volgt. Na
het spoelen van de groenten snijd je de rode paprika in fijne reepjes, de rode
chilipeper in kleine stukjes en de pijpajuintjes overlangs in 2 stukken. Leg de
trostomaatjes, mét stengel en nog aan mekaar, onderaan de ovenschotel en schik
daarboven de paprika, chilipeper en pijpajuin. Giet hier wat olijfolie over,
rozemarijn, peper en zout. Doe er ook wat citroensap bij voor de zurigheid. Zet
deze ovenschaal ongeveer een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven op
180°C.
Ondertussen spoel je de courgette en snijd je deze in
fijne stroken. De halloumi ook in fijne sneetjes snijden. Neem een grilpan en
leg de courgette in de pan. Strooi er wat peper, zout en oregano over en wat
olijfolie. Laat grillen en draai regelmatig om. Hierna leg je de schijfjes
halloumi op de grilpan en laat ze ook flink langs beide kanten grillen.
Leg wat pijnboompitten in een klein pannetje en laat deze
mooi goudbruin worden.
Na ongeveer 20 minuten is de ovenschotel klaar, check
toch nog eens even en haal de schotel uit de oven. Giet er nog een beetje
olijfolie over en roer de groenten nog eens goed om.
Tijd om te dresseren! Neem een diep bord, schik hierin de
ovengroentjes mooi op het bord en giet er wat van de lekkere warme en gekruide
olijfolie uit de schaal over. Leg er een paar gegrilde courgetteschijfjes bij
en de halloumi. Overstrooi met wat pijnboompitten en dit is alles!
Smakelijk!
ziet er fantastisch lekker uit! binnenkort hier ook nog eens haloumi maken..
ReplyDelete