Een gezond, gemakkelijk gerecht met quinoa? Dan kan ik dit receptje zeker aanbevelen. Quinoa is hét superfood voor foodies. Het is erg voedzaam en je kan er ontelbare richtingen mee uit in de keuken. Ook in de meeste detox gerechten vind je quinoa terug omdat het goed vult én amper calorieën bevat. Maar daarvoor ga ik het niet gebruiken: dit gerechtje is gewoon super lekker en helemaal niet tijdrovend.
Ingrediënten (voor 2 personen):
-250g quinoa
-1 halve citroen
-1 teen look
-1 blokje groentebouillon
-pijnboompitten
-verse bladspinazie
-een handvol verse dille van Bag-to-Nature
-500g water
-peper van de molen
-1 pakje gerookte zalm
-een scheutje olijfolie
-1tl honing
-1tl mosterd
Werkwijze:
Begin aan de mise
en place. Neem een handvol pijnboompitjes en laat deze op een laag vuur
grillen tot ze mooi goudbruin worden. Zet deze even opzij, spoel daarna de
spinazie en laat deze apart uitlekken in een vergiet. Neem het pakje gerookte
zalm en snijd de zalm in fijne snippers waarna je ze nog even afgedekt in de
koelkast zet.
Vorige maand kon je hier zien dat ik een leuk experiment
achter de rug heb met de lekkere doe-het-zelf kruidenpakketjes van
Bag-to-Nature, dankzij het Superfoodshuis. Deze mooie dille kan ik natuurlijk
niet laten staan en dit is het perfecte recept om ze te gebruiken. Ik neem een
goed handvol van mijn vers geteelde dille en hak deze fijn. De helft hiervan
gebruik ik voor mijn vinaigrette en de rest gebruik ik ter afwerking van mijn
gerecht.
Voor de vinaigrette neem je de helft van de fijngehakte
dille, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing, een scheutje olijfolie en
citroen naar smaak. Roer alles door elkaar in een kom en proef. Voeg eventueel
naar eigen smaak nog wat honing toe om iets zoeter te maken of nog een beetje
citroen.
Kook de 250g quinoa in max. 500g water en voeg hier een
groentebouillonblokje bij. Roer regelmatig zodat de quinoa zeker niet aankookt
aan de bodem van de pot. De quinoa is klaar wanneer het water is opgeslorpt. Zet
je vuur af en pers een teentje look dat je toevoegt aan de quinoa. Hierbij voeg
je eveneens de bladspinazie en roer deze goed door. Doe er wat peper van de
molen bij, de pijnboompitjes en pers de rest van de halve citroen uit.
De zalmsnippers mogen er ook bij op het laatste, samen
met de rest van de verse dille en de vinaigrette naar eigen smaak. Voeg niet
teveel vinaigrette toe maar serveer deze eerder bij het gerecht zodat je
makkelijk kan doseren.
Smakelijk!
PS: vergeet niet dat de Tasting
Lifestyle actie bij het Superfoodshuis nog steeds loopt, dit t.e.m. 19 april
2015! Profiteer dus zeker mee van de zelfgekweekte groentjes van Bag-to-Nature
en tal van andere producten aan 10% korting via de webshop. Voor meer info, ga
naar deze blogpost.
Ziet er lekker uit - dit ga ik zeker proberen !!
ReplyDeleteZeker proberen waard, Ingrid. Lekker en gezond.. X
ReplyDeletedit ziet er heel lekker en super gezond uit.
ReplyDeleteideaal om met dit mooie weer te maken
liefs
Dank je! Het is inderdaad een fris zomers gerechtje!
DeleteLekkerrr! Ik ben echt fan van quinoa!
ReplyDeletex Krizia
Shark Attack - Fashion Blog
Ja sinds kort ben ik ook helemaal verzot op quinoa, binnenkort een overdosis denk ik ;-) x
Delete