Tijdens de
werkweek heb ik meestal weinig tijd om te ontbijten. Correctie: ik neem gewoon
te weinig tijd om rustig te ontbijten. Daarom valt een yoghurtje met wat vers
fruit of een smoothie, gemaakt de avond ervoor, steeds in de smaak. In het
voorjaar ontdekte ik de vruchten van BONNER. Je kent hoogstwaarschijnlijk hun
rozijntjes wel. Daarnaast bestaat hun assortiment ook uit o.a. Raisins &
Berries, Cranberries, … Het is met dit laatste product, de veenbessen, dat ik
aan de slag ging om een energierijke smoothiebowl
te maken.
Mijn basis ingrediƫnten
bestaan uit veenbessen, een krachtige vrucht die ook wordt gebruikt bij
blaas-en urinewegen infecties maar ook simpelweg lekker is, en koriander wat
dan weer goed is voor de spijsvertering. Daarnaast gebruik ik wat noten omdat
ze boordevol vezels en gezonde vetten zitten.
Ingrediƫnten voor
1 smoothiebowl:
-145g natuur
yoghurt
-30g BONNER
cranberries
-70g verse of
diepgevroren frambozen
-Een beetje vers
gescheurde koriander
-1el honing
-gegrilde noten
(ik nam cashews) of wat lekkere
granola
Werkwijze:
Doe alles,
behalve de noten, samen in de blender (simple
as that!) en mix tot je een gladde smoothie bekomt. Wanneer de cranberries
nog niet volledig gemixt zijn, is dat geen enkel probleem want dit geeft wat extra
structuur aan de smoothiebowl.
Werk af met wat
gehakte cashews of andere noten. Ik vind de smaak lekkerder wanneer je deze
even op een laag vuurtje laat bruinen. Je kunt deze smoothiebowl ook perfect afwerken met wat versgemaakte granola.
Enjoy!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!