Sinds 1 juni 2016 staat het vernieuwde “De Godevaart” weer op de kaart. Het pand op de Sint-Katelijnevest werd volledig onder handen genomen en kreeg een nieuwe, frisse uitstraling. Chef Dave De Belder staat nog steeds aan het roer en zijn stijl van koken is hetzelfde gebleven.
De Klassieke
elementen in de zaak, zoals de mooie plafonds, de zuilen en de kenmerken die
doen herinneren aan de viswinkel die er huisveste in de 19e eeuw
zijn onaangeraakt gebleven. Er zijn hier en daar wat modernere accenten aan
toegevoegd en er werd gewerkt met donkere tinten die het geheel extra cachet
geven. De intieme uitstraling die het interieur van het pand nu uitstraalt past
perfect in de stijl van de keuken. Om nog maar te zwijgen van het
sprookjesachtige terras, waar het gezellig vertoeven is omgeven door groen.
Fijne gerechtjes,
die Michelinster-waardig zijn, gecomponeerd aan de hand van moderne technieken
staan centraal. Kwalitatieve producten zijn key
en de bijpassende wijnen zijn top.
Enough said, ik neem je graag mee op wandel door de menu die
wij degusteerden.
De amuses werden
mooi aan tafel gepresenteerd. Een klassieker in een modern jasje aan de hand
van Dave De Belder is de groene appelmeringue gecombineerd met een schijfje
pens. Ook de gerookte paprikamousse was lekker.
Carpaccio van wilde zeebaars met pompelmoes, limoen en
sinaasappel
Krokantje van zuurdesem en ijsje van koriander en munt
Krokant gebakken varkensnek met aioli, mimosa van ei
en mosterd
Kalfsonglet met verschillende bereidingen van zomerbloemkool,
hazelnoot, ganzelever en jus van gekarameliseerde sjalotten
Salade van rood fruit, kalamansi, yoghurt, witte
chocolade en yuzu
Het dessertje
werd gecombineerd met een, naar mijn mening, fantastisch lekkere Rieslaner wijn
van 2015. De sprankelende wijn, met een kruising tussen een traditionele
Riesling en een Sylvaner, had de perfecte frisheid en passende citrustonen die
het dessert mooi balanceerden.
De Godevaart
Sint-Katelijnevest
2000 Antwerpen
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!