Friday, July 22, 2016

De Godevaart


Sinds 1 juni 2016 staat het vernieuwde “De Godevaart” weer op de kaart. Het pand op de Sint-Katelijnevest werd volledig onder handen genomen en kreeg een nieuwe, frisse uitstraling. Chef Dave De Belder staat nog steeds aan het roer en zijn stijl van koken is hetzelfde gebleven.


De Klassieke elementen in de zaak, zoals de mooie plafonds, de zuilen en de kenmerken die doen herinneren aan de viswinkel die er huisveste in de 19e eeuw zijn onaangeraakt gebleven. Er zijn hier en daar wat modernere accenten aan toegevoegd en er werd gewerkt met donkere tinten die het geheel extra cachet geven. De intieme uitstraling die het interieur van het pand nu uitstraalt past perfect in de stijl van de keuken. Om nog maar te zwijgen van het sprookjesachtige terras, waar het gezellig vertoeven is omgeven door groen.

Fijne gerechtjes, die Michelinster-waardig zijn, gecomponeerd aan de hand van moderne technieken staan centraal. Kwalitatieve producten zijn key en de bijpassende wijnen zijn top.
Enough said, ik neem je graag mee op wandel door de menu die wij degusteerden.

De amuses werden mooi aan tafel gepresenteerd. Een klassieker in een modern jasje aan de hand van Dave De Belder is de groene appelmeringue gecombineerd met een schijfje pens. Ook de gerookte paprikamousse was lekker.

Carpaccio van wilde zeebaars met pompelmoes, limoen en sinaasappel
Krokantje van zuurdesem en ijsje van koriander en munt


Krokant gebakken varkensnek met aioli, mimosa van ei en mosterd
Kalfsonglet met verschillende bereidingen van zomerbloemkool, hazelnoot, ganzelever en jus van gekarameliseerde sjalotten


Salade van rood fruit, kalamansi, yoghurt, witte chocolade en yuzu


Het dessertje werd gecombineerd met een, naar mijn mening, fantastisch lekkere Rieslaner wijn van 2015. De sprankelende wijn, met een kruising tussen een traditionele Riesling en een Sylvaner, had de perfecte frisheid en passende citrustonen die het dessert mooi balanceerden.

De Godevaart
Sint-Katelijnevest
2000 Antwerpen


No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!