De yoghurt van de Franse producent La Fermière ken je ongetwijfeld wel al. Deze yoghurts en desserts zijn te verkrijgen bij Delhaize en het assortiment bestaat onder andere uit vanille, kokos, hazelnoot en amandel én ze produceren ook rijstpap met vanillesmaak of met zeste van citroen. De mooie glazen of terra cotta potjes zijn kenmerkend en het leuke aan deze potjes is dat je ze kan hergebruiken. Goed voor het milieu en interessant voor mijn collectie potjes en schaaltjes! Handig om te weten: de schaaltjes zijn oven- en vaatwasbestendig en kunnen in de diepvriezer. Ik wilde al een tijdje mijn eigen yoghurtijs maken, maar om een of andere reden was het er nog nooit van gekomen… Nu ik het assortiment van La Fermière wat beter leerde kennen, was dit de ideale moment om te experimenteren met hun yoghurt met vanillestokjes uit Madagascar.
Hieronder geef ik graag mijn recept prijs voor mijn huisgemaakt yoghurtijs
(zonder ijsmachine) waarbij ik achteraf ook gebruik maak van de mooie potjes voor de
presentatie. Ik benutte dus het volledige product en sta volledig achter het
“no waste” idee van Delhaize.
Ingrediënten
(voor 2 personen):
Voor het yoghurtijs:
-140ml of 1 potje
yoghurt van La Fermière: Vanille Madagascar (blauwe potjes)
-50g
kristalsuiker
-1 zakje
vanillesuiker
-1 snuifje kaneel
-175ml room om op
te kloppen tot slagroom
-1 eetlepel
bloemsuiker
-zeste van
citroen
Voor de afwerking:
-5 witte perziken
-2el kristalsuiker
-1tl kaneel
-klontje boter
-een beetje water
Voor de presentatie:
-2 lege blauwe
potjes van La Fermière om het yoghurtijs te presenteren
Werkwijze:
-Doe de vanilleyoghurt
van La Fermière samen met de suiker en vanillesuiker in een kom en
vermeng alles tot de suiker is opgelost. Doe er een snuifje kaneelpoeder bij en
roer om.
-Klop de room op
met 1 eetlepel bloemsuiker tot een stevige slagroom.
-Spatel het
yoghurtmengsel en de slagroom door elkaar en voeg wat zeste van citroen toe.
-Doe de
hoeveelheid yoghurtijs in een potje en zet in de diepvriezer. (Je kan dit ook
in de potjes van La Fermière invriezen gezien ze hiertegen kunnen, maar ik
gebruik ze liever achteraf voor de presentatie.)
-Elk half uur
haal je het potje yoghurtijs even uit de diepvriezer en doorklop je het ijs met
een vork om de ijskristallen te minimaliseren. Zet daarna weer terug. Ik
herhaal deze stap een 4 à 5 keer tot ik mooi yoghurtijs bekom.
-Snijd 2 perziken
tot blokjes en zet fris. Snijd de overige 3 perziken fijn en stoof deze samen
met een klontje boter, de suiker, kaneel en wat water tot een mooie compote…
-Passeer de
compote door een fijne zeef zodat je een glazige perziken coulis bekomt.
-Schep het ijs en
serveer dit in de blauwe potjes van La Fermière, samen met wat perziken coulis
en de fijngesneden perzik. Smakelijk!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!