Af en toe probeer ik wel eens een vegetarische lunch of
diner in te lassen. Ik ben een alleseter en ook al ken ik bitter weinig van de
vegetarische/veganistische eetcultuur, ik ben wel fan van lekker knapperige
groentjes en heerlijke zelfgemaakte dips. Mijn eerste falafel-ervaring was op
een festivalletje, lang geleden, en ik moet eerlijk toegeven dat dit zo
tegengevallen was dat ik dit daarna nooit meer gegeten heb. Sinds de kikkererwten
en de hummus echter zo’n rage geworden zijn (en ik er ook wel fan van ben!), heb ik het er terug op gewaagd.
Deze keer echter, maakte ik de falafel balletjes op mijn eigen manier klaar.
Gecombineerd met wat lekker brood en frisse tzatziki is dit een toppertje!
Ingrediënten:
-400g kikkererwten (HAK)
-30g koriander
-4tl gerookt paprikapoeder
-2 tenen knoflook
-peper en zout
-komijnpoeder
-arachideolie om te bakken
Voor de afwerking:
-Lekker knapperig brood, ik gebruikte het sesambrood van “Ervin’s Bread”, verkrijgbaar bij “de Gulden Bock”
-Wat verse tzatziki
Werkwijze:
Doe alle ingrediënten (kikkererwten, koriander, paprikapoeder, look, peper, zout en komijn) samen in de blender en mix tot een
homogene falafelpasta. Indien het deeg er wat droog uitziet, kan je gerust
enkele druppels olijfolie toevoegen. Zie dat alle ingrediënten mooi glad gemixt
zijn, m.a.w. stukken kikkererwten zijn uit den boze. Ik gebruikte de
kikkererwten van HAK uit een handig zakje. Deze hoef je enkel goed af te spoelen
in een vergiet en zijn daarna gebruiksklaar voor dit gerechtje.
Zet de friteuse op of gebruik zoals ik een diepe pan
gevuld met arachideolie. Laat de olie goed heet worden en rol de
falafel balletjes met de hand. Frituur ze gedurende max. 5 minuten tot ze mooi bruin zien. Serveer in een broodje met wat lekkere tzatziki. Smakelijk!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!