Thursday, October 16, 2014

Oosterlinck Cooking & Living

Komend weekend opent Oosterlinck Cooking & Living de deuren met een gloednieuwe Scandinavische concept store. Begonnen in 1961 als ijzerwarenzaak is Oosterlinck ondertussen een gevestigde waarde in Heist-op-den-Berg. Enkele jaren geleden werd de winkel nieuw leven ingeblazen met een moderne kookafdeling en vanaf dit weekend zal Thomas Minnebo, zaakvoerder van Oosterlinck Cooking & Living, naast de kookwinkel ook Scandinavisch design naar de regio brengen.

Wie mijn blog al een tijdje volgt zal ondertussen wel al weten dat ikzelf ook wel happy word van Scandinavisch meubilair en interieuraccessoires. Ik heb het dan niet louter over Ikea, maar vooral over andere kwalitatief hoogstaande merken zoals Hay, Muuto and so on… Ik was na de vele teasers op de Facebook pagina van deze zaak dan ook zeer benieuwd naar het resultaat in real life.

Hieronder alvast een sneak peek

Van zodra je binnenkomt in de 200 m² Scandinavisch getinte concept store krijg je meteen een prettig gevoel. Fris, gezellig en vernieuwend. De zachte kleuren gecombineerd met de houten vloer, Scandinavische meubels in duurzaam en natuurlijk materiaal gecombineerd met zachte kussens en plaids om de kille wintermaanden in alle gezelligheid door te brengen. 

“Life’s too short to buy boring pillows…”
 
En de kussens, die zijn er in overvloed. Iedereen komt hier wel aan zijn trekken want de keuze is oneindig. Van sobere kussens tot exemplaren met drukke patronen en schattige knuffeldieren. De gebreide knuffelbeesten van Donna Wilson in opvallende kleuren typeren haar stijl. Ideaal om het knuffelgehalte in de kinderkamer nog wat op te drijven. Ook als cadeautje vallen ze ongetwijfeld in de smaak.

Donna Wilson

De personal favorites van Thomas Minnebo himself, om er maar enkele op te noemen, zijn de volgende:

De Reflect kast van Muuto
De populaire Don’t leave me bijzettafeltjes van Hay
De Visu lounge chair van Muuto

De Block table van Normann Copenhagen
De Restore vilten opbergmanden van Muuto

Mijn persoonlijke favorieten zijn de zachte pastelkleuren, die volgens de trendwatchers toch nog wel een tijdje hot blijven, en fotoprints. By Nord is een perfect voorbeeld van een merk met mooie fotoprints in neutrale kleuren, passend in elk interieur. Ook het tijdloos design van Iittala is en blijft een topper.

Voel je je ondertussen al helemaal geïnspireerd, ga dan zeker eens een bezoekje brengen aan deze vernieuwde winkel.

Feestelijke opendeurdagen op 18-19 oktober & 25-26 oktober
Zaterdag 09.00-18.00u
Zondag 10.00-17.00u

Contact:

Oosterlinck Cooking & Living
Molenstraat 145-147
2220 Heist o/d Berg

+32 (0)15 241 168No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!