Monday, October 20, 2014

Hartige croissants


Deze hartige croissants zijn super eenvoudig om te maken. Bovendien zijn ze feestelijk om als aperitiefhapje te serveren. Je kan oneindig veel richtingen uit voor de vulling. Ik heb twee soorten gemaakt: croissants met gehakt en croissants met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat.

Ingrediƫnten (voor 8 stuks)

-1 vel bladerdeeg
-1 bolletje mozzarella
-enkele zongedroogde tomaten
-groene pesto
-kalfsgehakt (voor 5 croissants)
-cayennepeper
-snuifje zout
-oregano
-1 ei
-sesamzaadjes


Werkwijze:


Rol het vel bladerdeeg uit op het werkblad en verdeel de cirkel in 8 gelijke delen. Het grote voordeel aan deze werkwijze is dat het bladerdeeg volledig wordt benut.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de zongedroogde tomaten fijn.
Doe het gehakt in een kom en voeg wat cayennepeper, zout en oregano toe naar eigen smaak. Vermeng dit en maak er 5 gelijke gehaktballetjes van.

Verdeel nu alle ingrediƫnten over de croissants als volgt:
Voor de mozzarellacroissants neem je 1 theelepel pesto, enkele blokjes mozzarella en wat zongedroogde tomaten. Voor de gehaktbroodjes neem je de gehaktballetjes.
Rol vervolgens de croissants van buiten naar binnen op.

Strijk alle croissants in met het ei en strooi er wat sesamzaadjes over. 
Zet ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C en laat ze een half uurtje bruinbakken.

Party-time!!  


No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!