Monday, October 27, 2014

Burgers and BoozeHou je van hamburgers en lust je graag cocktails? Zet dan snel deze datum in het VET in jouw agenda. En ik bedoel snel want vanaf aanstaande woensdag 29 oktober kan je bij Burgers and Booze terecht voor heerlijk verse hamburgers. Vandaag was het de press launch en de opening voor genodigden en ik kreeg de kans om, samen met een aantal andere journalisten en bloggers, een kijkje te gaan nemen in deze gloednieuwe zaak op het Antwerpse Zuid. Uiteraard hebben we in première mogen proeven en na het succes van Ellis Gourmet Burger en de Burgerij was ik dan ook zeer benieuwd naar de meerwaarde van Burgers and Booze.

Met hamburgerzaak willen ze hier vooral de nadruk leggen op verse producten van de allerbeste kwaliteit. Geen fast food maar wel home made.

En ze pakken dan ook meteen uit met een primeur in België: de black burger. Deze burger krijgt de naam ‘white lie’ en bestaat uit een zwart broodje, een sappige hamburger, zwarte camembert en zwarte sausjes. Alles zwart dus, behalve het vlees zelf. Op het eerste zicht ziet het er naar mijn mening allesbehalve smakelijk uit maar het heeft me in positieve zin kunnen verrassen. Er werd ons verteld dat indien je de zwarte hamburger geblinddoekt zou proeven, je niet eens het verschil zou merken met een gewone burger. De smaak van het zwarte broodje proefde ik eerlijk gezegd wel maar het is niet storend of hinderend van smaak. Actieve houtskool zorgt voor de zwarte kleur van het brood en de sausjes worden zwart gemaakt door middel van de inkt van een pijlinktvis. Het vlees zelf wordt niet gemanipuleerd en is supervers bereid. De trend van de zwarte burger komt overgewaaid uit Japan, waar men bij Burger King en McDonald’s reeds met zwarte broodjes werkt.


Een aangepaste cocktail bij de white lie, is de black lie! Ik moet zeggen dat ik de benamingen wel super vind. De black lie is wit van kleur en op basis van Bourbon en amandel. Ik ben geen liefhebster van Whiskey, maar de amandelsmaak maakt het toch iets zachter en het ziet eruit als een kleine smoothie.
 
Black lie

Heb je liever een andere hamburger of cocktail, dan is er keuze genoeg. Ook appetizers en salades komen aan bod en regelmatig zal de kaart aangepast en aangevuld worden met nieuwe burgers. Ook een aantal desserten sieren te kaart. Het doel van Burgers and Booze is en blijft om verrassend uit de hoek te komen. Ik ga zeker nog eens terug om een andere soort hamburger uit te proberen. Het vlees was lekker en vers van smaak en dat is nog altijd het belangrijkste element van een goede burger.


Qua interieur is het een vrij kleine ruimte die wel slim is ingedeeld. De gevel is in een opvallende blauwe kleur geverfd met een leuk, groot naambord erboven.

Wanneer je binnenkomt zie je een mooie, originele tegelvloer wat tegenwoordig ook wel een must have is in de nieuwste zaken. Overigens werd er gekozen voor zachte kleuren in combinatie met hout en ook de kleur koper is mooi vertegenwoordigd.
De drie kernwoorden die je terugvindt bij Burgers and Booze zijn: betaalbaar, innovatief en kwalitatief. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de vele andere reacties en reviews over de zwarte hamburger. En met Halloween in aantocht is de zwarte burger misschien een leuke tip?

Contact:

Burgers and Booze
Leopold De Waelstraat 7
2000 Antwerpen


2 comments:

  1. yum yum, ziet er goed uit. Ik moet hier ook nog naar toe ^^

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!