Deze hartige croissants zijn super eenvoudig om te maken. Bovendien zijn ze feestelijk om als aperitiefhapje te serveren. Je kan oneindig veel richtingen uit voor de vulling. Ik heb twee soorten gemaakt: croissants met gehakt en croissants met mozzarella, pesto en zongedroogde tomaat.
Ingrediƫnten (voor 8 stuks)
-1 vel bladerdeeg
-1 bolletje mozzarella
-enkele zongedroogde tomaten
-groene pesto
-kalfsgehakt (voor 5 croissants)
-cayennepeper
-snuifje zout
-oregano
-1 ei
-sesamzaadjes
Werkwijze:
Rol het vel bladerdeeg uit op het werkblad en verdeel de
cirkel in 8 gelijke delen. Het grote voordeel aan deze werkwijze is dat het
bladerdeeg volledig wordt benut.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de
zongedroogde tomaten fijn.
Doe het gehakt in een kom en voeg wat cayennepeper, zout
en oregano toe naar eigen smaak. Vermeng dit en maak er 5 gelijke
gehaktballetjes van.
Verdeel nu alle ingrediƫnten over de croissants als
volgt:
Voor de mozzarellacroissants neem je 1 theelepel pesto,
enkele blokjes mozzarella en wat zongedroogde tomaten. Voor de gehaktbroodjes
neem je de gehaktballetjes.
Rol vervolgens de croissants van buiten naar binnen op.
Strijk alle croissants in met het ei en strooi er wat
sesamzaadjes over.
Zet ze vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C en
laat ze een half uurtje bruinbakken.
Party-time!!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!