Heerlijke gehaktballetjes, een hemels sausje en een
stoemp om u tegen te zeggen. Ik ben sinds kort fan geworden van het uiterst
aantrekkelijke concept Balls & Glory. Gent, Brugge of Antwerpen, je hebt
het maar te kiezen. In deze drie Belgische steden is de “open keuken” van Wim
Ballieu actief. Een uniek restaurant & winkel concept: je kan dus aan tafel
schuiven óf je balletjes bestellen en gewoon mee naar huis nemen. Bij de
gehaktbal kan je kiezen tussen een traditionele stoemp of een slaatje. En over
democratische prijzen gesproken: voor 12 euro heb je een maaltijd ter plaatse.
Op de tafels is reeds water met citroen voorzien om te drinken, mocht je zin
hebben in een ander drankje hoef je het maar te bestellen.
Op een regenachtige zondagmiddag was ik in de buurt van
het Felixpakhuis te Antwerpen. Daar heb ik mijn eerste ‘Balls & Glory’
ervaring opgedaan. Als ‘balletjes van de dag’ had ik de keuze uit béarnaise of
bloemkool-pickles. De balletjes van de dag zijn in een wip klaar omdat ze reeds
klaarstaan in de oven. Indien je liever een andere bereiding proeft dien je
ongeveer een half uur in te rekenen. Gezien ik nog van alles op mijn planning
had staan, ben ik voor de béarnaise gegaan en ik had er zeker geen spijt van! Zalig
lekker en wanneer ik de gehaktbal doormidden sneed, liep de heerlijke
bearnaisesaus eruit. De stoemp was bereid met wortelen en erwtjes en de
combinatie met de twee omringende sausen, een van kalfsfond en een met groene
curry en citroengras, was meer dan geslaagd! Ik ben alvast overtuigd!
Contact:
http://www.ballsnglory.be/
Verdorie, zo mocht er een restootje opengaan in Hasselt... Ballekes met stoemp, da's nu toch eens altijd lekker !!
ReplyDeleteIngrid, ja ik ben daar ook altijd voor te vinden! Dat smaakt eigenlijk het ganse jaar door, niet uitsluitend in de winter vind ik.. :-)
Delete