Voormalig sous-chef Deens toprestaurant Noma: check!
Yannick Van
Aeken : check !
Louise
Bannon : check !
Pop-up restaurant : check !
Zomer :
check !
Beerzel :
check !
7-gangenmenu :
check !
Volboekt :
check !
Net zoals hun website, die momenteel bestaat uit 1
pagina, heb ik de introductie van Yannick & Louise ook vrij beknopt gehouden.
Meer is er trouwens niet echt nodig want na dit bezoek kan ik je vertellen dat
zowel het charmante interieur als de lekkere keuken een aanrader waren. Zeker
als je in acht neemt dat het koppel alles alleen doet: de zaal met zijn 20
couverts en de keuken. Very impressive!
Hieronder enkele sfeerbeelden van het interieur. De
foto’s spreken voor zich: eenvoudig maar toch karaktervol.
Voor de 7-gangenmenu hebben we € 75,00 per persoon
neergeteld. Ze werken met verse seizoensproducten van hoge kwaliteit en dit
merken wij al snel in de eerste gerechten.
Op tafel stond genoeg brood, 2 soorten zelfs, om de ganse
avond zeker geen honger te lijden. Prima service ook want dit werd constant
bijgevuld! Er stond een schaaltje op tafel met een klein kannetje olijfolie en
een kommetje zeezout, heerlijk aanvullend bij het brood. Twee speciale en zeer
lekkere broden trouwens: een granenbrood in sneden en een donkerder brood dat
de bijsmaak van peperkoek of speculoos had en gevuld was met zonnebloempitten.
Maatjes met gegrilde babyvenkel en koriander
Zeer fris in combinatie met een lekkere gerookte barbecue
smaak. Enig minpuntje: met een vork en lepel kon je heel moeilijk op een
deftige manier de venkel opeten. Een mes had hier wel op zijn plaats geweest
maar dat heeft uiteraard niks te maken met de kwaliteit van het gerecht.
Men vroeg ons om het bestek bij te houden voor de
volgende gang. Gelukkig diende daar geen snijwerk aan te pas te komen want dit
was een handgesneden tartaar.
Handgesneden tartaar van Piemontees rund
Oost-indische kers
In combinatie met de haringeitjes was deze surf&turf
een zeer frisse combinatie met net genoeg pit. Enorm van genoten! Het valt op
dat ze graag werken met veel verse tuinkruiden en kleine bloemetjes, erg leuk.
Asperges met zeewierboter en hoeve-eitje, zeekraal
Heerlijk met dat eitje erbij. De asperges hadden de
perfecte gaartijd gekregen: ze waren nog beetgaar maar wel lekker mals vanbinnen. Het
water komt me terug in de mond wanneer ik de foto zie…
Vers gedopte erwtjes met Sint Jacobsvruchten verveine en
lardo van rund
De lardo wordt tegenwoordig in elk toprestaurant wel
geïntegreerd in een gerecht. Ik ben er persoonlijk niet zo’n grote fan van maar
het paste wel goed samen met de coquilles en de erwten.
Belgische eendeborst met gegrilde jonge prei,
vlierkappertjes, girolles, bruine-botersaus
Grote portie wat mij betreft: 4 schelletjes eendeborst.
Het mocht voor mij zelfs iets minder zijn maar dat is slechts een detail want
de smaak was lekker en dat is het belangrijkste.
Botermelksorbet met aardbeien en wilde kruiden
Van lekkere dessertjes gesproken. Dit eerste dessert was
echt zalig: het romige van het ijs in combinatie met de aardbeitjes en de
kruiden was heerlijk.
Frambozen met lavasroomijs en rode biet
Verrassende combinatie van groente met fruit. Lavas is een
soort van kruid met selderijachtige smaak, ik had het zelf nog nooit geproefd
denk ik maar wat een gewaagd ingrediënt voor een dessert. Weeral was de smaak
compatibel met de framboosjes.
Kortom, verrassend lekker en hopelijk komen ze na de twee
maanden snel terug met een nieuw concept!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!