Tuesday, September 9, 2014

Cupcakes met mango en walnotenCupcakes of muffins kunnen er altijd wel in als vieruurtje. Ik heb ze nog liever als ontbijt, soms moet het nu eenmaal snel gaan ’s ochtends en dan eet ik snel een cupcake met mijn dagelijkse kop thee. Enneuh..  met die mango erin klinkt het toch al iets gezonder ;-). Mijn receptje bestaat enerzijds uit het originele recept voor een cake en anderzijds uit stukjes vers gesneden mango en gekarameliseerde stukjes walnoot. Let’s go!

Ingrediënten:

-200g zelfrijzend bakmeel
-200g kristalsuiker
-200g boter
-3 grote eieren of 4 kleine eieren
-1 zakje vanillesuiker
-1 mango
-een handvol walnoten
-een snuifje zout

Werkwijze:

Eerst en vooral begin je met de ‘mise en place’. Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes. Hak de walnoten fijn en laat wat boter smelten op een laag vuur. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de fijngehakte walnoten toe met een beetje suiker en een snuifje zout. Laat dit samen karameliseren maar pas op want dit kan snel gaan. Wanneer je ziet dat de stukjes walnoot wat aangebakken zijn met de suiker haal je ze van het vuur. Zet de nootjes ook even opzij. De reden waarom ik een klein beetje zout toevoeg is omdat je dan die gezouten karamelsmaak krijgt en dit vind ik zoooo lekker… 


De volgende stap is het maken van het beslag. Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker schuimig. Smelt de boter en voeg deze erbij. Vervolgens zeef je het bakmeel en voeg je dit in porties bij het beslag terwijl je verder mengt.
Tijd om de cupcake vormpjes te vullen! Strijk ze een beetje in met wat boter zodat de gebakjes achteraf niet blijven plakken. Vul de bakvormpjes voor de helft met het beslag, vul ze vervolgens met wat mango en nootjes en vul de rest van het vormpje met beslag. Zie dat je ze ongeveer voor ¾ vult. Zo kunnen ze zeker niet overlopen tijdens het bakken in de oven. Bovenaan strooi je nog wat nootjes en eventueel nog wat mango. Zet daarna de vormpjes in een voorverwarmde oven op 180°C en laat ongeveer 30-35 minuten bakken. Voila, de cupcakes zijn klaar.. nog even laten afkoelen en smullen maar!


No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!