Saturday, September 13, 2014

Bijzettafeltjes: Money VS Budget


Normann Copenhagen is ongetwijfeld knap Scandinavisch design. In de nieuwe collectie heb ik tal van prachtige meubeltjes en spullen gezien. Mooie kleuren, vooral de pasteltinten blijven hot. Kwaliteit en design vertaalt zich dan ook in de prijs. De bijzettafeltjes ‘Tablo table’ van dit merk zijn minimalistisch en schattig. Je hebt ze in een klein en een iets groter formaat zodat je ermee kan spelen in je interieur. De prijs voor het kleine bijzettafeltje bedraagt € 220,00/stuk. Het grotere exemplaar kost € 390,00/stuk. (meer foto’s hieronder)

Bij Kwantum heb ik gelijkaardige bijzettafeltjes gespot. Deze zijn te verkrijgen in wit, roze of blauw. Ik kon ze onmogelijk laten staan… dus de living heeft er weer 2 nieuwe leden bij. ;-)Momenteel kosten de kleine exemplaren slechts € 10,00. De hogere bijzettafeltjes € 15,00. Spotgoedkoop dus in vergelijking met die van Normann! Uiteraard zullen ze kwalitatief minder interessant zijn: het blad zelf is gemaakt van MDF in plaats van plastiek composiet bij Normann Copenhagen, wat dus veel sterker en duurzamer is. Maar een groot voordeel bij kleine, losse meubeltjes is dat ik me bij een goedkoop exemplaar minder schuldig voel om regelmatiger te veranderen in mijn interieur. Ben ik deze beu, dan vervang ik ze gewoon door een nieuw set bijzettafeltjes.

Normann Copenhagen Bron

Normann Copenhagen Bron

Normann Copenhagen Bron

6 comments:

 1. oh net wat ik zoek! ga volgende week zeker eens moeten gaan kijken, en er is vlakbij een kwantum.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zeker doen, de actie loopt volgens mij nog tot 21/9

   Delete
 2. Ik vind de Kwantum tafeltjes super als alternatief ! En, zoals je zegt, met als leuk bijkomend voordeel dat als je ze beu bent, je je niet schuldig moet voelen om ze tot brandhout te herleiden ;-) !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Klopt volledig Ingrid! Ik begin ze ondertussen een beetje beu te worden, maar ik hoef me dus niet schuldig te voelen want ze waren spotgoedkoop :-)

   Delete
 3. Ze hadden enkel nog de grote, maar heb er toch 2 gekocht in oud roos. Nooit gedacht maar is heel mooi. Bedankt voor de tip. Kijk al uit naar de volgende ;-)

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!