Monday, September 1, 2014

5x een ladder in huis


Iets wat je liever ver weg opbergt in een kast of in de garage is zonder twijfel een ladder. Ladders horen nu eenmaal niet thuis in huis.. of toch wel? Eigenlijk is het nog niet zo’n slecht idee om ladders zowel functioneel als decoratief te gebruiken: 2 vliegen in 1 klap. Op Pinterest vond ik tal van leuke ideeën terug om een ladder te integreren in huis. Hieronder enkele van mijn favoriete projecten:

Bron

Voor al mijn vriendinnen met een kindje in huis vind ik dit een mooi en origineel idee voor de kinderkamer. Heb je weinig of geen plaats voor een boekenkast in de kinderkamer, gebruik dan gewoon een ladder voor zijn of haar leesboekjes. Creëer vervolgens een knus leeshoekje zoals op de foto en klaar is kees! How simple can life be?

Bron
Voor de volwassenen onder ons pak je het best ietwat anders aan dan op de kinderkamer en hang je gewoon een of meerdere ladders horizontaal tegen de muur. Je kan zelfs meerdere ladders boven of onder mekaar hangen om nog meer boekruimte te voorzien. Voordeel: je hebt echt véél minder ruimte nodig dan een boekenkast. Voor mensen die liever alles achter gesloten deuren houden en niet zo houden van etaleren is het een minder goed idee. It’s up to you.

Bron

Op naar de gang, dressing of slaapkamer... wie heeft er nog een kledingrek nodig als je een ladder hebt? Hang gewoon je kapstokken aan de ladder en bovenop kan je nog wat andere dingen stockeren.

Bron

De badkamer kan soms een plek van frustratie zijn waar je toch nog dat extra plaatsje zoekt om producten of handdoeken in op te bergen. Een ladder heeft echt niet veel plek nodig omdat je alles in de hoogte kan organiseren. Je kan de ladder zelfs gebruiken als droogrek voor een handdoek.

 
Bron
Last but not least! Schoenen… wij vrouwen hebben ze in alle vormen en kleuren maar toch steeds weer dat probleem om voor elk van deze beauties een speciaal plaatsje te voorzien. Tenzij je leeft als Carrie Bradshaw en gezegend bent met een, thanks to Mr. Big, massive walk-in dressing room, is deze laatste inspiratiebron ‘a gift from heaven’. Toen ik de foto zag dacht ik bij mezelf: waarom heb ik hier nog niet eerder aan gedacht?! Plaats gewoon een ladder en hang je favo hakken aan de trede. 

Veel opbergplezier!

P.S. mijn Pinterest pagina vind je hier terug.

2 comments:

  1. De meeste vrouwen zullen dan toch wel meer dan één ladder nodig hebben, om hun schoenen aan te hangen ;-)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja Ingrid inderdaad maar de ladder zou ik dan gebruiken voor de populairdere heels :-) zodat ze steeds binnen handbereik zijn ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!