Saturday, July 5, 2014

Yannick & Louise


Voormalig sous-chef Deens toprestaurant Noma: check!
Yannick Van Aeken : check !
Louise Bannon : check !
Pop-up restaurant : check !
Zomer : check !
Beerzel : check !
7-gangenmenu : check !
Volboekt : check !


Net zoals hun website, die momenteel bestaat uit 1 pagina, heb ik de introductie van Yannick & Louise ook vrij beknopt gehouden. Meer is er trouwens niet echt nodig want na dit bezoek kan ik je vertellen dat zowel het charmante interieur als de lekkere keuken een aanrader waren. Zeker als je in acht neemt dat het koppel alles alleen doet: de zaal met zijn 20 couverts en de keuken. Very impressive!

Hieronder enkele sfeerbeelden van het interieur. De foto’s spreken voor zich: eenvoudig maar toch karaktervol.

Voor de 7-gangenmenu hebben we € 75,00 per persoon neergeteld. Ze werken met verse seizoensproducten van hoge kwaliteit en dit merken wij al snel in de eerste gerechten.
Op tafel stond genoeg brood, 2 soorten zelfs, om de ganse avond zeker geen honger te lijden. Prima service ook want dit werd constant bijgevuld! Er stond een schaaltje op tafel met een klein kannetje olijfolie en een kommetje zeezout, heerlijk aanvullend bij het brood. Twee speciale en zeer lekkere broden trouwens: een granenbrood in sneden en een donkerder brood dat de bijsmaak van peperkoek of speculoos had en gevuld was met zonnebloempitten.


Maatjes met gegrilde babyvenkel en koriander

Zeer fris in combinatie met een lekkere gerookte barbecue smaak. Enig minpuntje: met een vork en lepel kon je heel moeilijk op een deftige manier de venkel opeten. Een mes had hier wel op zijn plaats geweest maar dat heeft uiteraard niks te maken met de kwaliteit van het gerecht.
Men vroeg ons om het bestek bij te houden voor de volgende gang. Gelukkig diende daar geen snijwerk aan te pas te komen want dit was een handgesneden tartaar.

Handgesneden tartaar van Piemontees rund
Oost-indische kers

In combinatie met de haringeitjes was deze surf&turf een zeer frisse combinatie met net genoeg pit. Enorm van genoten! Het valt op dat ze graag werken met veel verse tuinkruiden en kleine bloemetjes, erg leuk.


Asperges met zeewierboter en hoeve-eitje, zeekraal


Heerlijk met dat eitje erbij. De asperges hadden de perfecte gaartijd gekregen: ze waren nog beetgaar maar wel lekker mals vanbinnen. Het water komt me terug in de mond wanneer ik de foto zie…


Vers gedopte erwtjes met Sint Jacobsvruchten verveine en lardo van rund

De lardo wordt tegenwoordig in elk toprestaurant wel geïntegreerd in een gerecht. Ik ben er persoonlijk niet zo’n grote fan van maar het paste wel goed samen met de coquilles en de erwten.

Belgische eendeborst met gegrilde jonge prei, vlierkappertjes, girolles, bruine-botersaus

Grote portie wat mij betreft: 4 schelletjes eendeborst. Het mocht voor mij zelfs iets minder zijn maar dat is slechts een detail want de smaak was lekker en dat is het belangrijkste.

Botermelksorbet met aardbeien en wilde kruiden

Van lekkere dessertjes gesproken. Dit eerste dessert was echt zalig: het romige van het ijs in combinatie met de aardbeitjes en de kruiden was heerlijk.

Frambozen met lavasroomijs en rode biet

Verrassende combinatie van groente met fruit. Lavas is een soort van kruid met selderijachtige smaak, ik had het zelf nog nooit geproefd denk ik maar wat een gewaagd ingrediënt voor een dessert. Weeral was de smaak compatibel met de framboosjes.

Kortom, verrassend lekker en hopelijk komen ze na de twee maanden snel terug met een nieuw concept!

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!