Tuesday, July 29, 2014

Balls & GloryHeerlijke gehaktballetjes, een hemels sausje en een stoemp om u tegen te zeggen. Ik ben sinds kort fan geworden van het uiterst aantrekkelijke concept Balls & Glory. Gent, Brugge of Antwerpen, je hebt het maar te kiezen. In deze drie Belgische steden is de “open keuken” van Wim Ballieu actief. Een uniek restaurant & winkel concept: je kan dus aan tafel schuiven óf je balletjes bestellen en gewoon mee naar huis nemen. Bij de gehaktbal kan je kiezen tussen een traditionele stoemp of een slaatje. En over democratische prijzen gesproken: voor 12 euro heb je een maaltijd ter plaatse. Op de tafels is reeds water met citroen voorzien om te drinken, mocht je zin hebben in een ander drankje hoef je het maar te bestellen.

Op een regenachtige zondagmiddag was ik in de buurt van het Felixpakhuis te Antwerpen. Daar heb ik mijn eerste ‘Balls & Glory’ ervaring opgedaan. Als ‘balletjes van de dag’ had ik de keuze uit béarnaise of bloemkool-pickles. De balletjes van de dag zijn in een wip klaar omdat ze reeds klaarstaan in de oven. Indien je liever een andere bereiding proeft dien je ongeveer een half uur in te rekenen. Gezien ik nog van alles op mijn planning had staan, ben ik voor de béarnaise gegaan en ik had er zeker geen spijt van! Zalig lekker en wanneer ik de gehaktbal doormidden sneed, liep de heerlijke bearnaisesaus eruit. De stoemp was bereid met wortelen en erwtjes en de combinatie met de twee omringende sausen, een van kalfsfond en een met groene curry en citroengras, was meer dan geslaagd! Ik ben alvast overtuigd!
Contact:
http://www.ballsnglory.be/

2 comments:

  1. Verdorie, zo mocht er een restootje opengaan in Hasselt... Ballekes met stoemp, da's nu toch eens altijd lekker !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingrid, ja ik ben daar ook altijd voor te vinden! Dat smaakt eigenlijk het ganse jaar door, niet uitsluitend in de winter vind ik.. :-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!