Sunday, July 13, 2014

Etnische decoratie


We zijn constant bezig met buitenlandse invloeden, zowel in de keuken als in onze dagelijkse contacten in deze multiculturele wereld. Waarom dan niet integreren in je interieur? Wens je een etnische sfeer te creëren in huis, dan kan dat met onderstaande decoratie-elementen.


Perzisch tapijt:

Oké, het echte Perzische tapijt is er misschien toch een beetje over maar wat denk je van de ‘vintage’ versie van een Perzisch tapijt? FTWL carpets verkoopt authentieke geverfde en patchwork tapijten uit Turkije. FTWL staat voor ‘From Turkey With Love’. Vintage omdat de tapijten tussen de 50 en 80 jaar oud zijn en nieuw omdat ze worden hergebruikt door ze opnieuw in te verven. Mooie en unieke kunstwerkjes om thuis mee uit te pakken dus.  Bron

Bron

Bron

Iconen:


Iconen zijn religieuze afbeeldingen of kunstwerken. Ze zijn een typisch kenmerk van de orthodoxe kerk, waar ze veelvuldig aanwezig zijn. Iconen zijn meestal geschilderd op hout maar kunnen ook een zilveren omkadering hebben. Gezien dit een orthodox gebruik is zal dit vooral in deze landen gerepresenteerd zijn maar sommige mensen kopen dit ook aan als souvenir op vakantie. De primaire kleuren zijn meestal goed op een icoon vertegenwoordigd en bieden een mooie en aparte meerwaarde aan in het interieur. Ik heb een Grieks-orthodox icoon staan in de woonkamer en voor mij heeft deze bovenal een emotionele waarde. Het is uiteraard apart en daardoor krijgt mijn interieur een speciale touch.Etnisch geïnspireerde kussens:

Bron

Bron

Ferm Living heeft zijn inspiratie gehaald bij de Inca’s en de Maya’s. Typische indianenpatronen in pastelkleuren en dus een mooie aanvulling op een neutrale sofa.Dreamcatcher:

Een dreamcatcher of dromenvanger is een object dat zijn oorsprong vindt bij de indianen in Noord-Amerika of de “native americans”. Het is een spiritueel object dat bestaat uit een ring met daarin een web. De versiering is net dat wat het zo mooi en persoonlijk maakt. De bedoeling is om dit boven het bed te hangen zodat dit de slechte dromen opvangt. Op Pinterest vind je heel wat leuke DIY projecten om zelf een dreamcatcher te maken. Op mijn eigen Pinterest pagina heb ik enkele inspirerende pins staan: http://www.pinterest.com/sarahTLblog/
 
Marokkaanse tegelvloer:

Bron

Mozaïek kan een zeer mooie en authentieke toegevoegde waarde betekenen aan je interieur. Een mooie inkomhal met een Marokkaanse tegelvloer of een badkamer die je een hammam gevoel geeft. Personaliseren is de boodschap want met mozaïek kan je oneindig veel richtingen uit qua kleurcombinaties en hoeveelheid. Naast de traditionele Marokkaanse tegelvloer, heb je ook nog de Portugese cementtegels en de ‘azulejos’ of spaanse tegels. Ook als zijbekleding van een oude trap kunnen deze een prachtig effect creëren. 


Welke van bovenstaande elementen zou jij graag integreren in jouw interieur?

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!