Friday, November 27, 2015

Press Days SS16 // PART 2: Food


In mijn vorige post sprak ik over de nieuwe voorjaars- en zomercollecties ’16 op vlak van interieur en lifestyle. In deze post ga ik wat dieper in op de lekkernijen die ik ontdekte op de persdagen en de food items die me zijn bijgebleven. Ben je benieuwd wat ik zoal mogen proeven heb? Kijk en lees dan zeker verder…

Purasana is een merk van superfoods. 


Superfoods zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Je hoort en ziet het overal: op televisie, op internet, op foodblogs, …  Omdat het begrip superfoods zo populair is, wilt iedereen het maar al te graag eens uitproberen om te zien of men er effectief voordeel kan uithalen. Ik was al langer een smoothie-madam, maar had qua superfoods nog niet echt geëxperimenteerd met supplementen in de vorm van poedertjes. Buiten het gebruik van goji bessen in mijn smoothie of in mijn granola yoghurt, had ik 0% ervaring met superfoods. TOT NU. En waarom? Omdat superfoods bijdragen tot een gezondere levensstijl door van nature rijk te zijn aan essentiële voedingstoffen. Purasana bestaat uit een assortiment van poeders en zaden en het assortiment is verrassend groot. Als je zelf benieuwd bent, ga dan zeker eens kijken naar hun website. Ik ben ondertussen één van hun producten uit aan het testen, met name de Green Mix: een RAW poeder bestaande uit chlorella, barley grass, spirulina en wheat grass. Hou zeker mijn blog in het oog want binnenkort komt mijn “experimentje” online.

Wie me al een tijdje volgt, weet dat ik fan ben van het Nederlandse bedrijf met Aziatische roots: Go-Tan. 


Zo heb ik nog niet zo lang geleden een giveaway mogen organiseren via Instagram en heb ik ondertussen al ontelbaar veel uurtjes plezier beleefd in de keuken met het ontdekken van hun gamma. Noedels, sausjes, dips & chips,… Voor meer info, ga zeker even naar hun website. Ze hebben nog niet zo lang geleden zelfs hun eigen kookboek op de markt gebracht. Tijdens de persdagen was er een showcooking van Go-Tan, waar ik wat tips en tricks heb geleerd op gebied van wokken als een pro!





Ook de koffie van Koffie Kàn, de overheerlijke cuberdons van Geldhof en het volledige gamma Bosto Grains is de revue nog eens gepasseerd. Allemaal toffe merken, voor dewelke ik de eer heb gehad om ze eerder al uit te testen. Kijk gerust even terug naar de voorbije maanden voor meer inspiratie en voor recepten, gemaakt met deze producten.

Camp’s is een Belgisch bedrijf en ondertussen al een gevestigde waarde. Met hun traditionele pickles, naar eigen recept, heerlijke mosterd en ingelegde groenten hebben ze mij alvast kunnen verrassen. Vooral de mosterd met karamel en de pickles verdienen een eervolle vermelding. Voor meer inspiratie, bezoek hun website of mijn blogpost waarin ik zelf mijn gevuld brood heb gemaakt met Camp’s mosterd.

Na al dat eten, zijn we aangekomen aan het arsenaal dranken. Bacardi, Cointreau, Freixenet en Grey Goose. Zoek je het liever non-alcoholisch, klik dan zeker niet weg. Ook De Appelaere en de Schweppes Premium Mixer verdienen een plaatsje in de lijst van favoriete drankjes op de persdagen.

Laten we starten met Bacadi! Met name de nieuwe van Bacardi: Carta Fuego. Verrassend nieuw wel, en redelijk pittig. Waarom? Probeer maar eens een shotje van deze Bacardi met twee druppels Tabasco. Daar kikker je meteen van op!


Van gisteren, donderdag 26 november, tot morgen 28 november (laatste kans!!) opent Grey Goose, het gerenommeerde vodkamerk, Boulangerie François. Dit is een artisanale bakkerij in de wiegstraat 8 te Antwerpen, waar je lekker brood kan degusteren gemaakt met dezelfde kwaliteitstarwe die gebruikt wordt voor de Grey Goose vodka.  



Op de persdagen van Oona heb ik eindelijk kennis gemaakt met de Schweppes premium mixer, meerbepaald met de hibiscus. Roze van kleur en perfect bij Gin te serveren. Een fris en fruitig gevoel in de mond. Ik denk persoonlijk dat we deze premium mixers nog veel gaan zien passeren in de horecazaken. Voor meer info, ga hier eens kijken.


Freixenet is een cava die je wel bekend in de oren zal klinken. De typische zwarte fles met het gouden opschrift is een opvallend kenmerk. Het huis Freixenet bevindt zich in Barcelona, en lijkt me zeker ook eens een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent. Deze uitgesproken cava is mijn smaak wel. Op dit moment doet Freixenet een leuke actie en kan je via hun website je eigen label ontwerpen voor op een fles. Wens je iemand een leuk cadeautje te schenken voor het eindejaar? Rep je dan naar hun website en ontwerp je gepersonaliseerde label. Meer info vind je hier.


Cointreau kennen we allemaal wel van de typerende sinaasappelsmaak. Nu heeft Cointreau eveneens 2 limited edition smaken op de markt gebracht die enkel te proeven zijn in een select groepje van premium cocktail bars. Elk van de bars die deze 2 nieuwe blends serveert heeft zijn eigen cocktail gecreëerd. De smaken zijn Camomille en Guignolet en flessen maken deel uit van “La Collection d’Edouard” van Cointreau. In Antwerpen kan je bijvoorbeeld terecht bij Sips en Jones en in Knokke bij de bekende cocktailbar The Pharmacy.


Lekkere, pure sapjes uit de natuur, geproduceerd met alleen de beste appels, peren en sinaasappelen? De Appelaere is een Nederlands merk van fruitsappen en de sapjes smaken inderdaad vers. 


Het sap wordt niet verdund of gefilterd en is dus 100% natuurlijk. Vooral het appelsap van De Appelaere kon mij wel bekoren. De verpakking en het label straalt op zich ook al uit dat het natuurlijk is, vind ik persoonlijk. Verkrijgbaar in hun assortiment zijn De Appelaere (appelsap), De Perelaere (perensap) en de Sinaasappelaere (appelsiensap). Deze kan je in sommige horecagelegenheden verkrijgen, meer nog in Nederland dan in België, en ook in enkele speciaalzaken.

Zo, dit was mijn overzicht van smakelijke nieuwigheden. Hebben jullie een voorkeur uit al deze producten? Of zijn jullie van plan om misschien eens langs te gaan bij Boulangerie François of in een van de cocktailbars waar ze de limited editions van Cointreau serveren? Ik ben benieuwd...

6 comments:

  1. Het zag er een leuke dag uit! Ik lees veel toffe verhalen.

    ReplyDelete
  2. Echt zoveel lekkers hé! Ik vond het zo jammer dat ik niet alles kon proeven haha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Nee Natasja jammer genoeg geen tijd meer gehad.. Jij wel?

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!