In mijn vorige
post sprak ik over de nieuwe voorjaars- en zomercollecties ’16 op vlak van
interieur en lifestyle. In deze post ga ik wat dieper in op de lekkernijen die
ik ontdekte op de persdagen en de food
items die me zijn bijgebleven. Ben je benieuwd wat ik zoal mogen proeven
heb? Kijk en lees dan zeker verder…
Purasana is een merk van superfoods.
Superfoods zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Je
hoort en ziet het overal: op televisie, op internet, op foodblogs, … Omdat het begrip superfoods zo populair is, wilt iedereen het maar al te graag eens
uitproberen om te zien of men er effectief voordeel kan uithalen. Ik was al
langer een smoothie-madam, maar had
qua superfoods nog niet echt geëxperimenteerd
met supplementen in de vorm van poedertjes. Buiten het gebruik van goji bessen
in mijn smoothie of in mijn granola
yoghurt, had ik 0% ervaring met superfoods.
TOT NU. En waarom? Omdat superfoods
bijdragen tot een gezondere levensstijl door van nature rijk te zijn aan
essentiële voedingstoffen. Purasana bestaat uit een assortiment van poeders en
zaden en het assortiment is verrassend groot. Als je zelf benieuwd bent, ga dan
zeker eens kijken naar hun website. Ik ben ondertussen één van hun producten
uit aan het testen, met name de Green Mix: een RAW poeder bestaande uit chlorella,
barley grass, spirulina en wheat grass. Hou zeker mijn blog in het oog want
binnenkort komt mijn “experimentje” online.
Wie me al een
tijdje volgt, weet dat ik fan ben van het Nederlandse bedrijf met Aziatische
roots: Go-Tan.
Zo heb ik nog niet zo
lang geleden een giveaway mogen organiseren via Instagram en heb ik ondertussen
al ontelbaar veel uurtjes plezier beleefd in de keuken met het ontdekken van
hun gamma. Noedels, sausjes, dips & chips,… Voor meer info, ga zeker even
naar hun website. Ze hebben nog niet zo lang geleden zelfs hun eigen kookboek
op de markt gebracht. Tijdens de persdagen was er een showcooking van Go-Tan,
waar ik wat tips en tricks heb geleerd op gebied van wokken als een pro!
Ook de koffie van Koffie Kàn, de overheerlijke cuberdons van Geldhof en het volledige gamma Bosto Grains is de revue nog eens gepasseerd. Allemaal toffe merken, voor dewelke ik de eer heb gehad om ze eerder al uit te testen. Kijk gerust even terug naar de voorbije maanden voor meer inspiratie en voor recepten, gemaakt met deze producten.
Na al dat eten,
zijn we aangekomen aan het arsenaal dranken. Bacardi, Cointreau, Freixenet en
Grey Goose. Zoek je het liever non-alcoholisch, klik dan zeker niet weg.
Ook De Appelaere en de Schweppes Premium Mixer verdienen een plaatsje in de
lijst van favoriete drankjes op de persdagen.
Laten we starten
met Bacadi! Met name de nieuwe van
Bacardi: Carta Fuego. Verrassend nieuw wel, en redelijk pittig. Waarom? Probeer
maar eens een shotje van deze Bacardi met twee druppels Tabasco. Daar kikker je
meteen van op!
Van gisteren,
donderdag 26 november, tot morgen 28 november (laatste kans!!) opent Grey Goose, het gerenommeerde vodkamerk,
Boulangerie François. Dit is een
artisanale bakkerij in de wiegstraat 8 te Antwerpen, waar je lekker brood kan
degusteren gemaakt met dezelfde kwaliteitstarwe die gebruikt wordt voor de Grey
Goose vodka.
Op de persdagen
van Oona heb ik eindelijk kennis gemaakt met de Schweppes premium mixer, meerbepaald met de hibiscus. Roze van
kleur en perfect bij Gin te serveren. Een fris en fruitig gevoel in de mond. Ik
denk persoonlijk dat we deze premium mixers nog veel gaan zien passeren in de
horecazaken. Voor meer info, ga hier eens kijken.
Freixenet is een cava die je wel bekend in de oren zal
klinken. De typische zwarte fles met het gouden opschrift is een opvallend
kenmerk. Het huis Freixenet bevindt zich in Barcelona, en lijkt me zeker ook
eens een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent. Deze uitgesproken cava is
mijn smaak wel. Op dit moment doet Freixenet een leuke actie en kan je via hun
website je eigen label ontwerpen voor op een fles. Wens je iemand een leuk
cadeautje te schenken voor het eindejaar? Rep je dan naar hun website en
ontwerp je gepersonaliseerde label. Meer info vind je hier.
Cointreau kennen we allemaal wel van de typerende sinaasappelsmaak.
Nu heeft Cointreau eveneens 2 limited
edition smaken op de markt gebracht die enkel te proeven zijn in een select
groepje van premium cocktail bars. Elk van de bars die deze 2 nieuwe blends
serveert heeft zijn eigen cocktail gecreëerd. De smaken zijn Camomille en
Guignolet en flessen maken deel uit van “La Collection d’Edouard” van Cointreau.
In Antwerpen kan je bijvoorbeeld terecht bij Sips en Jones en in Knokke bij de
bekende cocktailbar The Pharmacy.
Lekkere, pure sapjes uit de natuur, geproduceerd met alleen de beste
appels, peren en sinaasappelen? De Appelaere is een Nederlands merk van
fruitsappen en de sapjes smaken inderdaad vers.
Het sap wordt niet verdund of
gefilterd en is dus 100% natuurlijk. Vooral het appelsap van De Appelaere kon
mij wel bekoren. De verpakking en het label straalt op zich ook al uit dat het
natuurlijk is, vind ik persoonlijk. Verkrijgbaar in hun assortiment zijn De
Appelaere (appelsap), De Perelaere (perensap) en de Sinaasappelaere
(appelsiensap). Deze kan je in sommige horecagelegenheden verkrijgen, meer nog in
Nederland dan in België, en ook in enkele speciaalzaken.
Zo, dit was mijn overzicht van smakelijke nieuwigheden. Hebben jullie een voorkeur uit al deze producten? Of zijn jullie van plan om misschien eens langs te gaan bij Boulangerie François of in een van de cocktailbars waar ze de limited editions van Cointreau serveren? Ik ben benieuwd...
Het zag er een leuke dag uit! Ik lees veel toffe verhalen.
ReplyDeleteBedankt Delphine!
DeleteEcht zoveel lekkers hé! Ik vond het zo jammer dat ik niet alles kon proeven haha
ReplyDeleteJa Nathalie, ik snap wat je bedoelt haha
DeleteNog langs Grey Goose gegaan?
ReplyDeleteNee Natasja jammer genoeg geen tijd meer gehad.. Jij wel?
Delete