Wednesday, September 2, 2015

Krabkoekjes met Mango & Ananas chilisaus + GIVEAWAY!

Mij verrassen met de Aziatische keuken? Dat moet je mij geen twee keer vragen! Ik ben namelijk dol op alle Aziatisch getinte smaken en geuren. Regelmatig probeer ik dan ook weleens nieuwe ingrediënten uit die me volledig in Aziatische sferen brengen. Thai, Indisch, Chinees... ik zoek graag nieuwe oorden op om originele smaken te ontdekken.

Een tijdje geleden ontdekte ik de producten van Go-Tan, je vindt ze in praktisch elke grote supermarkt terug, en ik stond versteld van hun aanbod en diversiteit in sausjes, noedels, … Go-Tan is ‘a very foodloving family’. Een slogan die voor zich spreekt want dit klein familiebedrijf wordt met veel liefde en toewijding gerund door de familie Go. Lekker eten betekent voor hen gezellige en gezamenlijke herinneringen creëren met familie en vrienden. Geen wonder dat dit merk mij zo persoonlijk aanspreekt. Ik kan me namelijk volledig vinden in hun visie van familie en een heerlijke tijd beleven al tafelend. Go-Tan is ook nog een van de weinige bedrijven die hun producten grotendeels zelf produceren in Nederland en het team bestaat uit gedreven ondernemers die hun ‘roots’ niet uit het oog verliezen.


Hun Mango & Ananas Chilli Sauce is lekker fruitig en zoet en past helemaal bij mijn receptje hieronder. Krab in combinatie met mango is namelijk een voltreffer. Geniet je mee hieronder?

Ingrediënten voor 8 à 10 krabkoekjes:

-190g krabvlees uit blik
-1el sojasaus
-1el limoensap
-1el arachideolie
-1tl suiker
-1el verse koriander
-1el mayonaise
-1 ei
-1 teen look
-1 lente-ui
-80g wit broodkruim
-wat versgeraspte gember
-een halve Spaanse rode peper
-peper en zout
-Mango & Ananas Chilli Saus van Go-Tan

Werkwijze:

Neem een grote mengkom en doe hierin het krabvlees, sojasaus, limoensap, arachideolie, suiker, geperste look, fijngesnipperde lente-ui, fijngesneden verse koriander, geraspte gember, Spaanse peper en peper & zout.

Voeg het ei aan het mengsel toe samen met de mayonaise en het broodkruim en meng tot een smeuïge massa.

Verdeel het mengsel en maak er 8 à 10 krabburgertjes van, afhankelijk van de grootte.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de krabkoekjes ongeveer 4 min aan elke kant tot ze mooi goudbruin zijn.

Dien de krabkoekjes lauwwarm op samen met de Mango & Ananas chilisaus van Go-Tan!

Naast dit lekker receptje mag ik dankzij Go-Tan 3 verrassingspakketjes weggeven met tal van lekkers om zelf aan de slag te gaan in de keuken…

Wil je meedoen? Ga dan naar mijn Instagram @tastinglifestyle voor meer info!
De GIVEAWAY eindigt op 16 september 2015 en de winnaars worden persoonlijk door mij gecontacteerd. (Deze GIVEAWAY is enkel geldig voor Belgische deelnemers)

5 comments:

  1. Replies
    1. Hey Ingrid, ze waren heel lekker maar het is vooral dat sausje erbij dat het af maakt!

      Delete
  2. Heee, wat een originele koekjes! Ik denk dat ik die wel lekker zou vinden, moet ik noteren! Bedankt voor het delen van dit recept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Naomi, bedankt ze waren wel lekker, laat zeker weten wat je ervan vindt ;-)

      Delete
  3. Oh wauw! Ziet er superlekker uit! Ik kan helaas niet goed koken, maar ik denk dat ik dit recept wel even aan mijn vriend (aka de kok in huis) laat zien ;)

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!