Tuesday, September 29, 2015

AAN TAFEL met IKEA

Onlangs was ik uitgenodigd om gezellig te gaan tafelen bij IKEA. De nieuwe catalogus met als centrale thema “Aan tafel” werd uitgebreid voorgesteld en uiteraard kon het culinaire gedeelte dan ook niet ontbreken. Verwennerij à la IKEA, dat moet je mij geen twee keer vragen! Niet alleen slagen ze er steeds weer opnieuw in om met hun betaalbare collecties talrijke hartjes sneller te doen slaan, ook hun Zweedse keuken blijft innoveren en verrassen.

IKEA verdiept zich dag in, dag uit in het leven thuis. Ze willen uiteraard ook inspelen op de nieuwste trends en willen de beste oplossingen bieden aan hun klanten. Om te blijven innoveren en te kunnen inspelen op de laatste trends, maakt IKEA elk jaar een rapport op met de leefpatronen van de Belgen, gebaseerd op de resultaten van een enquête. Hoe eten de Belgen, waar, met wie, … Wat zijn dan de conclusies? Onze maaltijden zijn nog steeds het uitgelezen familiemoment. Een positieve uitkomst vind ik vooral de volgende: 9 op 10 ouders betrekken hun kinderen op een of andere manier bij het eten. Of het nu de tafel dekken is, of afruimen of helpen bij het koken. We vinden het belangrijk dat de kinderen al vroeg bij de maaltijden betrokken worden. Ook verrassend is de uitkomst dat 6 op 10 Belgen thuis iets teelt: kruiden, groenten, fruit, … Het is dan ook niet verwonderlijk dat IKEA hierop inspeelt en verschillende producten aanbiedt die ons helpen bij ons tijdverdrijf.


Ik heb mogen kennismaken met enkele mooie, nieuwe collecties. Hieronder enkele “eye catchers” op een rijtje:

 

SITTNING is dé limited edition collectie van IKEA die mijn hartje sneller doet slaan. Deze collectie bestaat uit natuurlijke, duurzame materialen zoals acacia, steen, glas en katoen. Mooie aardse, warme tinten staan centraal. Ik vind dit persoonlijk een zeer geslaagde collectie en zie mezelf al gezellig tafelen met familie en vrienden.

De nieuwe SINNERLIG-collectie is ook een persoonlijke favoriet. De SINNERLIG-eettafel, zitbank en krukjes bestaan uit natuurlijk, zachte kurk en stralen gezelligheid uit in een strak kader. Een topper wat mij betreft!Ook de SINNERLIG kan is een prachtig ontwerp en is verkrijgbaar in tal van mooie kleurtjes. Deze kan doet me persoonlijk wat denken aan de Push Coffee Maker van Muuto, even vernieuwend maar dan uiteraard betaalbaarder. Strak, Scandinavisch design blijft nu eenmaal populair. Vanaf oktober kan je deze collectie shoppen bij IKEA.


De SOCKER-plantenkas is een mini serre waarin je tal van plantjes of lekkere kruiden kan bewaren. Deze plantenkas is afgewerkt met poederlak en kost slechts € 12,99. Superhandig, als je niet veel plaats hebt voor een echt kruidentuintje, en decoratief!


Qua food blijft IKEA meegaan met zijn tijd. Lekker, duurzaam en betaalbaar zijn de 3 pijlers. Omdat IKEA duurzaamheid enorm belangrijk vindt, werkt men nauw samen met specifieke leveranciers en viskwekerijen met een ASC-certificering voor verantwoord gekweekte vis. Nieuw in het assortiment van IKEA-food zijn onder andere de frozen yoghurt, de heerlijke groenteballetjes (nu al een tijdje verkrijgbaar in het restaurant) en fruitwater. Gezonder en duurzamer is dus van belang bij IKEA.Niemand minder dan de Zweedse top chef Christer Elfving kwam voor ons koken met de producten van IKEA. Een topper was het stoofpotje van kabeljauw en zalm afgewerkt met zure room en verse kruiden. Weeral wat Zweedse inspiratie opgedaan om met de producten van IKEA aan de slag te gaan! Tal van deze Zweedse recepten vind je trouwens ook terug in het IKEA-kookboek genaamd: Het Eten is Klaar! Hierin staan 74 heerlijke recepten en het boek is te vinden in de IKEA-woonwarenhuizen.


Heb jij de nieuwe catalogus van IKEA al doorbladerd? Wat zijn jouw favoriete meubels of accessoires uit de verschillende collecties? Voor meer info, kan je steeds terecht op hun website.

9 comments:

 1. Leuke weetjes zijn dat, over de ontwikkelingen 'aan tafel' in België!
  Leuk dat kurk weer in is, maar dan in een mooie, moderne, nieuwe vormgeving.
  Wat food betreft, ik hoop vurig dat Ikea dat zalmschoteltje niet van het menu heeft afgehaald, want die gerookte zalm met dat speciale dillesausje vond ik altijd heel erg lekker.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt voor je reactie, kurk is inderdaad weer volledig in! Ik denk dat dat zalmschoteltje niet van de menu is gehaald, dat is veel te lekker en te populair ;-)

   Delete
 2. zien er heel mooie spulletjes uit!
  het is toch wel een heel zalige winkel!
  liefs

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het is echt een mooie collectie hé, ik ben er zelf helemaal fan van!

   Delete
 3. ik woon er veel te dicht bij... en kom altijd wel met iets naar huis al is het een pak servetten. ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha Anke, ja de Ikea kan je niet verlaten zonder iets te kopen he.. Ik kamp met hetzelfde 'probleem', ik vind altijd wel iets naar mijn zin!

   Delete
 4. O h h merci voor de update van hun keukengerief!
  Na mijn verhuis wil ik wel nieuwe glazen die breek ik namelijk constant :) Aaah Christer Elfving, die ken ik nog van in mijn tijd als PR voor H&M.
  Hij maakte tijdens een collectievoorstelling zijn Wappaz: super lekker.

  Je bent verwend geweest!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Graag gedaan Heidi ;-), zoals je kunt zien ziet het servies en het glaswerk er weer eens fantastisch uit!

   Delete
 5. Oooh zoveel moois! Dat gaat mijn portemonnee niet leuk vinden als ik de volgende keer er ben ;) haha.

  ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!