Thursday, September 10, 2015

Heerlijk zachtaardige koffie van Koffie Kàn


Hoewel ik eerder te vinden ben voor een heerlijk kopje thee, werd me onlangs gevraagd om de koffies van Koffie Kàn eens uit te proberen. Ik ben geen koffiekenner, maar ik hou wel van de geur van een verse kop koffie en de gezelligheid die daarmee gepaard gaat. Nu en dan, na een zware nacht, wanneer ik dat extra beetje cafeïne nodig heb of als ik gewoon mijne speculaas eens wil doppen, neem ik een kopje koffie: zwart en gezoet. En wat doe je als je zelf geen échte kenner bent, maar wel graag een liefhebber aan het woord laat? Een koffieklets gaan doen bij de mama natuurlijk… die drinkt dagelijks haar kopje koffie en zal me ongetwijfeld in geuren en kleuren haar voorkeuren laten kennen.

Koffie Kàn is een Belgisch bedrijf gelegen in Wenduine en de koffies van dit smaakvolle merk kan je kopen bij de betere bakkers, delicatessenwinkels, traiteurs of natuurvoedingswinkels in jouw buurt. Wat is er nu zo uniek of speciaal aan deze koffies? De unieke technologie die ervoor zorgt dat het koffiebrandproces perfect beheerst wordt. De koffie wordt namelijk aan een minimale temperatuur geleidelijk gekarameliseerd, de koffiebonen worden zacht en traag verwerkt volgens de principes van SLOW FOOD. Er wordt met andere woorden een lekkere koffie geproduceerd met respect voor de eigenheid en natuur van het product.

“Er is een manier om straffeloos te genieten van smaakvolle koffie” – Koffie Kàn

Wij proefden de Santos Mild en de Mokka Espresso van Koffie Kàn. De Santos Mild zegt het zelf: mild van karakter, maar toch smaakvol, en een laag cafeïnegehalte. De Mokka Espresso is pittiger en de dessertmelange zorgt voor een romige, krachtige espresso.

Instagram @tastinglifestyle

Onze bevindingen?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat in onze huidige maatschappij, waarin alles snel moet gaan en we soms te weinig tijd nemen om te ontspannen, een systeem met een capsule de ideale oplossing is. Je steekt een capsule of een pad in een machine, drukt op start en in een mum van tijd staat er een aromatische kop koffie klaar. De gemalen koffie van Koffie Kàn doet er dan toch ietsje langer over, maar na het proeven van de koffie is dit het wachten waard. Bovendien heeft Koffie Kàn ook koffiepads op de markt gebracht met de juiste dosering voor 1 kopje koffie. Ze bestaan in 3 smaken en je snelle koffie is een feit. De hindernissen op dat gebied kunnen dus al volledig weggeschoven worden!

Voor mij persoonlijk, ook al ben ik geen heavy koffiedrinker, komt de Mokka Espresso er als winnaar uit. Pittiger van smaak dan de Santos Mild, die dan weer bij de mama in de bovenste schuif ligt en door haar omschreven wordt als ‘lekker aromatisch’ en ‘makkelijk verteerbaar’. Voor elk wat wils dus!

Wat ik een aanrader vind, is de website van KoffieKàn. Hier kan je niet alleen de melanges en de koffiepads aankopen, maar ook diverse koffiemachines bestellen of hippe accessoires zoals unieke koffiekoppen of kleurrijke meeneembekers. Vooral de cafetières van Bialetti zien er prachtig uit: kleurrijke designs maar toch klassiek ogend, een beetje vintage zelfs. Ik zou er zelfs niet mee inzitten om zo’n koffietoestel in het middelpunt van de belangstelling te laten staan in de keuken.

Nog een extra leuke tip wanneer je een feestje of receptie organiseert: huur de koffiemobiel van Koffie Kàn en laat de lekkerste kopjes koffie voor je gasten serveren.

Kortom, ik ben tevreden over zowel de smaak als de diversiteit van dit Belgisch koffiemerk. Slow coffee zal er bij mij niet elke dag inzitten, maar af en toe zal ik toch eens tijd maken voor een heerlijk kopje Koffie Kàn Mokka Espresso to go in mijn handige meeneembeker. En euh… die Santos Mild melange die ik bij de mama heb achtergelaten, die is daar ondertussen reeds elke dag de revue gepasseerd!

4 comments:

 1. Oooh, benieuwd naar de koffie :) En zo'n leuke webshop dat ze hebben. Die koffiemobiel, super voor een feestje, ga ik onthouden!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Carolien, bedankt! De koffie smaakt wel lekker. Als je gewoon bent om koffie in capsules te drinken raad ik de mokka espresso aan, die is net dat ietsje voller van smaak dan de Santos mild ;-)

   Delete
 2. Gôh, nu maak je me wel benieuwd naar die koffie! Ik vind de accessoires op hun website ook wel leuk. En natuurlijk zijn de weetjes heel leuk om te lezen,
  Ik vind dit een leuke tip. Thanx.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt voor je berichtje, ik vind de accessoires op hun website ook zo leuk vandaar de vermelding in mijn post. Vooral de take-away mugs en koffiemachines spreken me aan x

   Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!