Saturday, September 19, 2015

It's Hendrick's O'Clock!


Omwille van mijn drukke agenda van de voorbije week, is het een tijdje geleden dat ik nog een blogpost gedaan heb. Mijn Social Media hebben er echter niet onder geleden want mijn avonturen van de voorbije week vind je op Facebook en Instagram terug. Een van die avonturen was de Pré-Opening van de exclusieve Hendrick’s Gin bar “Chambers of the Curious” afgelopen dinsdag 15/09/15. Deze gloednieuwe Pop-Up bar van Hendrick’s Gin is gelegen in La Pharmacie Anglaise op de Coudenberg 66 te Brussel. Gisteren, 18 september, was de officiële opening voor publiek en de bar zal draaien tot en met 31 oktober 2015. De creatieveling Max Colombie, drijvende kracht achter de band Oscar And The Wolf, heeft er mee voor gezorgd dat deze Hendrick’s experience perfect tot zijn recht komt. 
Ik kan je alvast 1 ding beloven: dit wil je niet missen!


First and foremost wil ik het even hebben over het gebouw en het interieur. De Pharmacie Anglaise is een ontwerp van de architect Paul Saintenoy en dateert uit 1898. Deze voormalige apotheek werd ontworpen voor de toenmalige apothekersfamilie Delacre en is dus onlangs gerenoveerd. Het is met andere woorden dé perfecte plek voor het merk Hendrick’s Gin: de sfeer, de architectuur en oooh ja het interieur… Het interieur is fantastisch gedaan: groene accenten afgewisseld met attributen uit de apothekerskast en een mysterieuze belichting. Je kan overigens aan een tafeltje zitten op het gelijkvloers of op de eerste verdieping, van waaruit je een mooi zicht hebt op de volledige bar. Hieronder enkele sfeerbeelden die het interieur weergeven.


Wat is nu eigenlijk de bedoeling?
Heel simpel: ofwel ga je gewoon langs voor een lekkere Hendrick’s Cocktail, zonder reservatie is de bar geopend van 18u tot 1u. Ofwel kies je voor de real stuff: met name de consultatiemomenten, waarvoor je op voorhand dient in te schrijven via de website. Inschrijven kan je per groepje van 4 personen doen want dat is het maximum per behandeling. Tijdens deze behandelingen zorgen de specialisten ervoor dat je zintuigen geprikkeld worden.


Elke therapie behandelt een specifieke hersenlob en sluit af met een creatief hoogtepunt, waarbij de specialist je, volgens je eigen persoonlijkheid, een cocktail voorschrijft die je dan in de bar kunt bestellen en nuttigen. Het is dus alsof je naar de dokter gaat en een voorschrift mee krijgt om in de apotheek te gaan halen, maar in plaats van een medicijn ga je hier voor een heerlijke Hendrick’s cocktail. Veel leuker dus! ;-)Voor meer info over the Chambers of the Curious kan je terecht op hun Facebookpagina, hun Instagram of hun website.

Nog een laatste tip: boek alvast je consultatiemomenten op tijd in want de behandelingen zijn populair en de meesten staan te popelen om te proeven van dit unieke concept.

2 comments:

  1. Ik drink eigenlijk zo goed als nooit, maar alleen al voor het interieur lijkt de pop-up bar me een bezoekje waard !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hey Ingrid, het interieur is inderdaad zeker een bezoekje waard! Indien je geen alcohol drinkt, staat er ook een lekkere mocktail op de kaart ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!