Monday, December 8, 2014

Kerstweekend in Keulen


Sinds 26 november is het weer tijd voor de befaamde Duitse kerstmarkten in Keulen. Maar liefst 7 verschillende kerstmarkten, verspreid over de ganse stad, zorgen voor het nodige vermaak. Eten, drinken, genieten, kortom de Kerstsfeer opsnuiven kan je nog doen tot 23 december 2014. Het laatste weekend van november trok ik erop uit met 4 vriendinnen voor een weekendje Köln. Hieronder zet ik enkele hoogtepunten, aanraders en sfeerbeelden op een rijtje.

Wij overnachtten in het Radisson Blu Hotel, gelegen aan de Messe of expositiegebouw van de stad. Het hotel is dus gelegen vlak buiten het stadscentrum en wordt voornamelijk geboekt door zakenreizigers wanneer er beurzen of evenementen plaatsvinden. Echter is het naar mijn mening het ideale hotel voor een ontspannend verblijf net buiten het drukke stadsdeel maar toch slechts op een tramrit verwijderd van het stadscentrum en de befaamde Dom. Het hotel biedt gratis WIFI aan en beschikt over een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet! Ook is er een sauna en fitnessgedeelte en een Italiaans restaurant. De kamers zijn modern en proper en de badkamer beschikt zelfs over vloerverwarming. In de lobby van het hotel kwamen we al meteen in de kerstsfeer: een torenhoge, versierde kerstboom kreeg meteen alle aandacht. It’s the season to be jolly Fa la la la la lalalala !

Lobby Radisson Blu Keulen

Enkele smakelijke beelden op een rijtje...Pancakes for breakfast … in het Radisson Blu hotel. Een uitgebreid ontbijtbuffet en een gezellige ontbijtzaal zijn nog maar enkele troeven. Een roereitje, een spiegelei of een omelet, je hoeft het maar te vragen. De koffie brengen ze gewoon aan tafel en heb je liever een latte macchiato of iets anders, just ask for it. 

De eerste avond hebben we gekozen voor een diner in het hotel. In het Italiaans restaurant Paparazzi genoten we van een heerlijke pizza. Heb je dus ’s avonds niet veel zin meer om naar het drukke stadscentrum te trekken, dan biedt het hotel een geweldig alternatief.   


Op naar de kerstmarkten, waar de glühwein overvloedig aanwezig is. Aan de meeste kraampjes betaal je een waarborg voor de mooie tas waarin de glühwein wordt uitgeschonken. Heb je liever geen tas als souvenir of om de ganse avond mee rond te zeulen, dan vraag je gewoon je waarborg achteraf terug. De geuren op de kerstmarkt sturen je alle kanten uit: pannenkoeken, een Brathaus met gegrild vlees, Reibekuchen (een soort van rösti) in combinatie met appelmoes, gesuikerde amandelen of speculoos. Verkies je liever ambachtelijke producten, ga dan zeker voor de verschillende soorten worst, of leef je uit bij de kerstdecoratie. Na enkele uren op een Duitse kerstmarkt te vertoeven en te proeven van al dat lekkers, hebben we het alweer gezien voor een jaartje. 
Wil je lekker gaan eten midden in de stad, vlakbij de Dom, en achteraf nog iets drinken? Dan is Wartesaal am Dom een goede suggestie. In de schaduw van de immense Kathedraal ligt dit restaurant. Je wordt er goed ontvangen en het eten is lekker. De schnitzel met salade en aardappeltjes was zeker het proberen waard maar ook de andere gerechten zagen er goed uit.

Shopping in Keulen is een must! De Hohe strasse en de Schildergasse zijn de twee bekendste winkelstraten en verwennen je met de bekendere winkels en kledingketens. Heb je liever antiekwinkeltjes of kleinere, tweedehands en alternatieve shops? Ga dan zeker eens naar het Belgisches Viertel, of de Belgische wijk! Dit is een aparte wijk ten westen van het stadscentrum dat te herkennen is aan de verschillende straatnamen die verwijzen naar een Belgische stad. Een toffe winkel met interieurartikelen is SCHEE in de Maastrichter Strasse. Hieronder enkele leuke artikelen:Voor een typisch souvenirtje uit Keulen moet je bij 4711 zijn. Het originele Eau de Cologne is wel een van de bekendste exportproducten uit Keulen en valt nog steeds in de smaak bij veel, vooral oudere, mensen. Deze shop is zeker een bezoekje waard.

Last but not least: ga naast het bezoeken van de Kathedraal ook zeker eens kijken naar de vele bruggen die Keulen rijk is. Vooral de Hohenzollernbrücke, die je meteen herkent aan de massa's slotjes in verschillende kleuren, is een foto waard!

2 comments:

  1. Lijkt me een goeie tip voor een weekendje weg met vriendinnen !!

    ReplyDelete
  2. namens het radisson blu hotel bedankt voor je positieve review!

    Groet,
    Simon Volkers

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!