Wednesday, December 10, 2014

Aubergine - Mozzarella torentjes


Deze heerlijke "Melanzane alla Mozzarella" of aubergine met mozzarella torentjes zou je toch eens moeten maken. Je kan ze zowel als hoofdgerecht of als voorgerechtje serveren. Ik heb er een zelfgemaakt tomatensausje bij gegeven en wat gedroogde Parmaham en geroosterde pijnboompitten.. hmmm... Hieronder mijn receptje om van te smullen!

Ingrediënten (voor 4 torentjes):

-Enkele sneetjes Parmaham
-een handje vol pijnboompitten
-2 aubergines
-2 bollen mozzarella
-oregano
-zout
-olijfolie
-1 kleine chilipeper (enkel als het wat spicy mag, zoniet laat je deze weg)
-3 zongedroogde tomaatjes
-2 trostomaten
-1 teen look

Werkwijze:

Begin met het drogen van de lekkere Parmaham. Neem een bakplaat, leg hierop wat bakpapier en beleg dit met enkele sneetjes ham. Laat dit een twintigtal minuten bakken in een oven op +- 160-180°C. Haal ze uit de oven wanneer je ziet dat ze lekker krokant worden.

Neem wat pijnboompitten en rooster deze op een zacht vuur in een pan. Haal ze daarna van het vuur en zet dit even opzij.

Spoel de aubergines en snijd ze in plakken. Strijk elk plakje in met wat olijfolie, oregano en zout en grill deze even in een grillpan. Neem ze daarna van het vuur en leg de plakjes ook even apart.

Voor de saus ontdoe je het pepertje van de zaadlijst en snijd je deze in kleine stukken, pers de look, snijd de 3 zongedroogde tomaten en de 2 trostomaten fijn en doe al deze ingrediënten samen in een pan met wat olijfolie, oregano, peper en zout. Laat dit samen sudderen tot een mooie saus.

Neem nu de ovenschaal en begin aan de torentjes. Neem telkens 1 plak aubergine, 1 plakje mozzarella en wissel af. Eindig bovenaan met een plakje mozzarella zodat dit goed kan grillen in de oven. Wanneer je 4 torentjes hebt doe je de saus erbij en zet je de ovenschaal ongeveer 20 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Nu rest ons enkel nog te dresseren. Neem een aubergine torentje, lepel er wat saus rond, strooi er wat pijnboompitjes bij en werk af met de gedroogde Parmaham. Smakelijk!

10 comments:

  1. Hmmmmm... Dit komt deze week hier thuis nog op tafel !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tof! Laat me weten wat je ervan vond ;-)

      Delete
  2. these looks super delicious! thank you for sharing!
    following you on bloglovin', hope you'll look for me too. see you around!


    a possible fantasy

    ReplyDelete
  3. Jumm, ziet er heel lekker uit, ga ik eens proberen!

    ReplyDelete
  4. These look so yummy! Going to have to try them, thanks!
    followed you on bloglovin' as well :)

    ♡alexa♡
    whiterabbittail.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's so sweet thank you! I'm following you back ;-) x

      Delete
  5. ooh wauw wat zien deze er lekker uit! Zal ik toch eens moeten proberen! Jummy :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeker proberen ze zijn heel lekker :-) bedankt voor de lieve comment ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!