In mijn blogpost over de persdagen kon je hier al lezen dat ik bij Yapado kennis gemaakt heb met de sardientjes van Cocagne. Deze retro blikjes zijn gevuld met de beste sardienen, op verschillende wijzen bereid. Het mooie hieraan is dat je jouw gerecht kan presenteren in het blikken vintage doosje om extra origineel uit de hoek te komen. Ik ben gaan experimenteren met een blik gerookte sardienen van Cocagne, gecombineerd met verse asperges, hoe kan het ook anders in dit seizoen, met een mediterrane touch. Geniet ervan !
Ingrediƫnten:
-1 blik Cocagne gerookte sardienen
-1 halve tomaat
-enkele chilivlokjes
-een snuifje zout
-1 theelepel kappers
-een vleugje citroen
-gedroogde rozemarijn
-3 dunne witte asperges
-olijfolie
-wokpan
Werkwijze:
Doe het blik Cocagne voorzichtig open en haal het deksel
er niet volledig af. Haal de sardines uit het blik en verwijder indien nodig de
graatjes. Snijd de vis in kleine stukjes en zet deze apart. Spoel daarna even
het blik uit, hierin ga je namelijk het gerecht presenteren.
Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en snijd de
tomaat ook in kleine blokjes.
Doe wat olijfolie in de wokpan en voeg de asperges toe
met wat zout, enkele gedroogde chilivlokjes (niet overdrijven want dan wordt
het echt wel spicy.. proef regelmatig voor de smaak). Laat even
aanwokken en voeg daarna de tomatenblokjes, de kappers, wat citroen naar smaak
en tenslotte ook de gedroogde rozemarijn toe. Laat dit samen sudderen tot de
asperges bijna zacht zijn.
Voeg op het laatste de sardienen toe en roer nog
even om. Haal van het vuur en serveer dit lauwwarm in het blikken doosje van
Cocagne.
Enjoy…
Klinkt leuk en ziet er ook tof uit! Jammer genoeg ben ik niet de grootste fan van sardientjes haha. Asperges daarentegen zijn ZO lekker!
ReplyDeleteDank je Naomi ;-) asperges zijn inderdaad zooo lekker, ik hou van dit seizoen :-p x
Deletemmm klinkt goed! X Laura www.mixtfashion.com
ReplyDeleteBedankt Laura! :-)
Delete