Saturday, March 7, 2015

Taart met witte chocolade en bosbessen


Iemand die ik reeds een hele tijd volg via zijn blog is Baked Louie's. Louie maakt de heerlijkste taarten en gebak klaar, heeft ondertussen ook al zijn eerste boek geschreven en ging in 2014 op de Weekend Blog Awards met een award in de categorie ‘Food’ naar huis. Thumbs up for this baking hero!

Ik wou al geruime tijd dit recept, dat ik op zijn website terugvond, uitproberen en guess what?... I did! Mijn Resultaat kan je hieronder bewonderen. Ik kan je alvast vertellen dat er geen leftovers waren…


Ingrediƫnten (voor 6 personen):

-4 eieren
-200g kristalsuiker
-200g boter, gesmolten en afgekoeld
-de fijn geraspte schil van 1 citroen
-het sap van een halve citroen
-200g gezeefde zelfrijzende bloem
-100g amandelpoeder
-230g witte chocolade, in kleine stukken gesneden
-200g bosbessen en nog wat bosbessen ter decoratie
-witte chocolade ter decoratie

Werkwijze:

Beboter de bakvorm van +/- 24cm en bestuif met bloem. Verwarm de oven al voor op 180°C.
Meng de eieren en de suiker tot een wit en romig mengsel.
Roer de afgekoelde boter, het citroensap en de fijn geraspte schil erdoor.
Roer de bloem en het amandelpoeder erdoor.
Voeg de witte chocolade toe aan het beslag.
Stort de helft van het beslag in de bakvorm (het beslag is redelijk stevig) en verdeel 2/3 van de bosbessen erover. No worries, de bessen zakken niet naar de bodem omdat het beslag vrij dik is.
Schep nu de andere helft van het beslag in de vorm en verdeel de rest van de bosbessen erover.
Bak de taart 30 minuten in de oven of tot ze goed gerezen is (bij mij deed de oven er iets langer over). Wanneer je er een breinaald of ander scherp voorwerp in steekt en deze er proper uitkomt, is jouw taart klaar.
Laat de taart volledig afkoelen in de bakvorm en haal deze eruit.
Ter decoratie legt Louie een kleine hoeveelheid witte chocolade in de diepvriezer zodat de chocolade zeker niet zou smelten wanneer je de taart gaat decoreren. Dit heb ik dan ook gedaan!
Schraap met een dunschiller fijne krulletjes van de chocolade en verspreid ze op de taart.
Versier nog wat met overgebleven bosbessen en smullen maar!

Het volledige recept kan je eveneens terugvinden op de website van Baked Louie's.

6 comments:

  1. Hmmmm.... Bosbessen en witte chocolade ... Dat kan niet anders dan heerlijk zijn !!

    ReplyDelete
  2. Aaaaah, wat een geweldige combi! Dit MOET ik ook uitproberen...daar kan ik heel wat mensen gelukkig me maken ;-)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Super! Ik heb er alleszins mensen gelukkig mee gemaakt :-D x

      Delete
  3. hoi, dat ziet er inderdaad heerlijk uit!
    je hebt een hele toffe blog en ik ben blij je te kunnen ontdekken.
    ik volg je nu via google friend connect....
    liefs
    ohladybake

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!