Iemand die ik reeds een hele tijd volg via zijn blog is Baked Louie's. Louie maakt de heerlijkste taarten en gebak klaar, heeft ondertussen ook al zijn eerste boek geschreven en ging in 2014 op de Weekend Blog Awards met een award in de categorie ‘Food’ naar huis. Thumbs up for this baking hero!
Ik wou al geruime tijd dit recept, dat ik op zijn website
terugvond, uitproberen en guess what?...
I did! Mijn Resultaat kan je hieronder bewonderen. Ik kan je alvast
vertellen dat er geen leftovers waren…
Ingrediƫnten (voor 6 personen):
-4 eieren
-200g kristalsuiker
-200g boter, gesmolten en afgekoeld
-de fijn geraspte schil van 1 citroen
-het sap van een halve citroen
-200g gezeefde zelfrijzende bloem
-100g amandelpoeder
-230g witte chocolade, in kleine stukken gesneden
-200g bosbessen en nog wat bosbessen ter decoratie
-witte chocolade ter decoratie
Werkwijze:
Beboter de bakvorm van +/- 24cm en bestuif met bloem.
Verwarm de oven al voor op 180°C.
Meng de eieren en de suiker tot een wit en romig mengsel.
Roer de afgekoelde boter, het citroensap en de fijn geraspte
schil erdoor.
Roer de bloem en het amandelpoeder erdoor.
Voeg de witte chocolade toe aan het beslag.
Stort de helft van het beslag in de bakvorm (het beslag
is redelijk stevig) en verdeel 2/3 van de bosbessen erover. No worries, de bessen zakken niet naar
de bodem omdat het beslag vrij dik is.
Schep nu de andere helft van het beslag in de vorm en
verdeel de rest van de bosbessen erover.
Bak de taart 30 minuten in de oven of tot ze goed gerezen
is (bij mij deed de oven er iets langer over). Wanneer je er een breinaald of
ander scherp voorwerp in steekt en deze er proper uitkomt, is jouw taart klaar.
Laat de taart volledig afkoelen in de bakvorm en haal
deze eruit.
Ter decoratie legt Louie een kleine hoeveelheid witte
chocolade in de diepvriezer zodat de chocolade zeker niet zou smelten wanneer
je de taart gaat decoreren. Dit heb ik dan ook gedaan!
Schraap met een dunschiller fijne krulletjes van de
chocolade en verspreid ze op de taart.
Versier nog wat met overgebleven bosbessen en smullen
maar!
Het volledige recept kan je eveneens terugvinden op de
website van Baked Louie's.
Hmmmm.... Bosbessen en witte chocolade ... Dat kan niet anders dan heerlijk zijn !!
ReplyDeleteInderdaad de perfecte combo! X
DeleteAaaaah, wat een geweldige combi! Dit MOET ik ook uitproberen...daar kan ik heel wat mensen gelukkig me maken ;-)!
ReplyDeleteSuper! Ik heb er alleszins mensen gelukkig mee gemaakt :-D x
Deletehoi, dat ziet er inderdaad heerlijk uit!
ReplyDeleteje hebt een hele toffe blog en ik ben blij je te kunnen ontdekken.
ik volg je nu via google friend connect....
liefs
ohladybake
Dank je wel :-) x
Delete