Tijdens mijn vakantie heb ik enkele nieuwigheden geproefd
en een daarvan was een heerlijke salade met halloumi en vijgen. In mijn
blogpost ‘snapshots: food and drinks’ sprak ik hier reeds over en ik
had me toen al voorgenomen om deze salade thuis eens uit te proberen. En dat heb ik ondertussen gedaan. De salade is zeer eenvoudig te maken
en superlekker.
Ingrediënten:
-1 krop ijsbergsla
-sesamzaadjes
-kerstomaatjes
-2 verse vijgen
-1 pakje halloumi (in de koelafdeling van de supermarkt)
-croutons
-honing
-balsamico azijn
Werkwijze:
Snijd de ijsbergsla, spoel ze en zwier ze droog. Halveer
de kerstomaatjes (de hoeveelheid bepaal je zelf) en haal de schil van de
vijgen. Snijd de vijgen vervolgens in partjes.
Snijd de blok halloumi in sneetjes van ongeveer 1 cm dik
en leg de kaas vervolgens op een hete grillpan. Laat de halloumi goed grillen en
draai regelmatig eens om. Van zodra de kaas grillstrepen vertoont en goed heet
is, haal je ze van de pan en leg je ze opzij.
Voor de dressing meng je een (of meer) theelepels honing
met een scheutje balsamico azijn. Dit doe je echt volgens eigen smaak. Heb je
het graag zoeter, doe er dan in verhouding meer honing bij.
De voorbereiding is nu gedaan, tijd om te dresseren.
Neem een diep slabord of kom. Vul met ijsbergsla,
tomaatjes en croutons. Schik vervolgens de vijgen afgewisseld met de halloumi
op de salade en bestrooi met sesamzaadjes. Als laatste lepel je wat dressing
over de salade.
Smakelijk!
Haloumi heb ik meedtal in voorraad. Oh ik had op de vrijdagmarkt toch vijgen moeten kopen.
ReplyDeleteZiet er echt lekker uit :)
ReplyDeleteDank je Kirsten, dat was het ook 😊
Delete