Monday, April 28, 2014

It's a wrap!


Met het zachte weer van de afgelopen dagen was ik volledig in de stemming voor een picknick of roadtrip. Deze lekkere lunchwrap is daar ideaal voor omdat je hem de avond van tevoren kan maken en hij bevat alle essentiële elementen voor een gezonde en volledige lunch: groentjes, proteïnen en koolhydraten. Het is een snelle hap maar geeft je wel genoeg energie om de namiddag door te komen. Het is mijn pittige kip/mayo wrap!



Ingrediënten voor 4 wraps:

-dubbele kipfilet
-kippenkruiden
-peper en zout
-groene peperbolletjes
-bakboter
-mayonaise
-ijsbergsla
-1 gepelde tomaat
-4 wraps
 
Werkwijze:

Kruid de kipfilet met de kippenkruiden en peper en zout. Bak de kip goudbruin met wat bakboter tot ze volledig gaar is. De geur van gebakken kip is op zich al heerlijk! Voeg tijdens het bakken de groene peperbolletjes toe en laat ze mee sudderen. De hoeveelheid peperbolletjes kan je zelf nog bepalen naar eigen smaak.

Terwijl de kip bakt kan je de tomaat pellen en in schijfjes snijden.
Spoel en snijd de ijsbergsla. (Ik heb deze keer ijsbergsla uit een zakje genomen maar wanneer je met verse ijsbergsla werkt is het natuurlijk verser en beter)

Wanneer de kip gebakken is met de peperbolletjes, plet je de peperbolletjes even fijn met een vork zodat alle smaken goed vrijkomen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng de kipfilet, de peperbolletjes en de mayonaise samen in een kom tot een pittige kipsalade.

Beleg elke wrap met de kipsalade, enkele schijfjes verse tomaat en de ijsbergsla. Vouw de wraps mooi samen en dit is klaar! Wanneer je ze wilt bewaren voor de dag erna, pak je de wraps apart in met aluminiumfolie en leg je ze een nachtje in de koelkast.
Simpel maar heel lekker…

5 comments:

  1. Lekker, ik kan het niet laten om er avocado bij te doen. Nog beter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avocado zou er inderdaad ook goed bij passen!

      Delete
  2. Yummy, dit ziet er lekker uit! Tzatziki is er ook lekker bij!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inderdaad lekker idee om met tzatziki te combineren! Ik zou dan persoonlijk niet eerst de kipfilet mengen met de mayo en peperbolletjes want dan wordt het te vettig. Gewoon een stukje versgebakken kipfilet met de tzatziki en tomaat, heerlijk!

      Delete
  3. Klinkt lekker. Wat kan je toch heerlijk variëren met wraps :)

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!