Guacamole is één van mijn favoriete dipsausjes. Nacho’s met een verse portie guacamole is een heerlijk tussendoortje of aperitiefsnack. Het is niet enkel supergezond en voedzaam maar ook nog eens lekker, en daar doe ik het voor. Ook is dit een perfecte starter bij de chili con carne, waarover ik al eerder schreef.
Ingrediënten:
-1 avocado (een rijp model kan je herkennen aan de
donkere kleur)
-1/2 limoen
-1 rode chilipeper
-1 halve tomaat
-peper en zout
-1 teentje look
-1 halve ui
(de hoeveelheid aan ingrediënten is natuurlijk toe te
voegen naar eigen smaak)
Werkwijze:
Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Lepel beide
helften uit en voeg deze inhoud in de blender of keukenrobot.
Snijd de chilipeper in 2 helften en verwijder de
zaadlijsten. In kleine blokjes snijden en bij de avocado doen. Let op want de
hoeveelheid chili bepaalt hoe pikant de guacamole wordt. Indien je niet zeker
bent over de hoeveelheid, begin dan met een halve chilipeper en proef nadien of
er nog bij moet.
De look kan je persen of fijn snijden en ook toevoegen
aan het mengsel.
De tomaat in kleine blokjes snijden en bijvoegen bij de
rest.
Strooi er nog wat peper en zout over en pers de halve
limoen uit over het geheel.
Mix nu alles samen tot een homogene massa.
Proef en bepaal of het nog pittiger moet zijn door chili
bij te voegen. Het kan ook zijn dat er nog wat meer limoen bij moet voor de
frisheid.
Serveer dit bij de nacho’s en smullen maar!
klinkt lekker!
ReplyDeletehttp://www.fuckhighclass.blogspot.com
Klinkt erg lekker. Ga ik zeker eens uitproberen!
ReplyDeleteIk heb nog nooit guacamole gegeten, maar het lijkt mij eigenlijk heel erg lekker! Ik ga het zeker een keer maken :)
ReplyDelete