Een spaghetti
voor connoisseurs? Dan moet je bij de nieuwe hotspot “Flâneur” zijn. Althans dat beweren de eigenaars toch. Met
deze slogan maakten ze mij alvast razend benieuwd. Er zat niks anders op: ik
nam de proef op de som en ontdekte dit nieuwste restaurant op het Antwerpse
Zuid.
Mijn verwondering
is al snel groot (in positieve zin) wanneer ik aankom en zie dat het nieuwe restaurant afgeladen
vol zit. Misschien niet echt vreemd voor een zaterdagavond, maar gezien de
grootte van de zaak is dit toch al een goed begin. Jonge mensen afgewisseld
met een iets ouder publiek, een mooie mix dus. We nemen plaats aan een tafeltje
voor twee en bestellen meteen een aperitiefje. Ik neem de prosecco van het huis
Villa Chiopris en mijn partner neemt een gin van het Antwerpse merk Havn met
een premium mixer van het merk Double Dutch.
Het interieur is
toch wel een vermelding waard: het werd namelijk volledig onder handen genomen
door Jim Dierckx, een interieurarchitect met smaak! De witte muren worden
afgewisseld met speelse accenten zoals een behang met flamingo’s en donker
meubilair. En chapeau voor de verlichting, die naar mijn mening subliem is en
zorgt voor een intiem warm kader maar tegelijkertijd ook licht genoeg geeft om
niet te vergeten waar het echt om draait: om te eten. De eye-catchers zijn het barmeubel met als middelpunt een prachtige
boom en de authentieke ronde trap naar de eerste verdieping (toilet).
Ik leg even terug
de focus op de pasta, want daarvoor zijn we gekomen nietwaar? De menukaart is
beperkt, met 3 verschillende pasta’s als hoofdgerecht is het gezegd. Enerzijds
denk je misschien dat dit echt wel weinig is, anderzijds denk ik meteen aan het
volgende: als er slechts 3 spaghetti’s op de menukaart staan met 3 verschillende
sauzen en verschillende toppings, dan moeten die spaghetti’s toch echt wel tot
in de perfectie gebracht worden. Een kleine kaart is zeker niet slecht. Je kan
er namelijk al bijna zeker vanuit gaan dat de producten dagvers zijn en dat er
weinig tot geen fouten kunnen gemaakt worden. Dit legt de lat langs de andere
kant dan ook weer extreem hoog, zeker wanneer je slogan luidt “spaghetti voor
connoisseurs”. We zijn allemaal wel al in Italië geweest en hebben daar onze
overdosis pasta binnengespeeld, of ieder van ons is fan van onze eigen mama’s
spaghetti die niemand anders kan evenaren. Oh Ow.. inderdaad.. de verwachtingen
liggen hoog…
De drie
verschillende spaghetti’s zijn de classic bolognaise, de chunky ragù en de pômo
(veggie). Daarbij kan je enkele toppings bestellen zoals een Grana padanokaas,
mozzarella, rucola, Gruyère, Emmental of basilicum. Ik ging voor de chunky ragù
spaghetti met als toppings grana padano, rucola en basilicum, op aanraden van
onze ober en mijn vriend ging voor de pômo met als toppings mozzarella, rucola
en basilicum, met als bedoeling om van beide varianten toch te kunnen proeven.
Chunky Ragù |
Pômo |
De
chunky ragù had onze overduidelijke voorkeur, hierover waren we het volledig eens! De pasta
zelf was goed al dente afgekookt en
de toppings maken de spaghetti compleet. Bij de spaghetti pômo paste de
mozzarellakaas zeer goed, deze smeuïge kaas smolt perfect onder het gerechtje. Alle
spaghetti’s worden trouwens geserveerd in het MARBLE servies van Salt &
Pepper, waarmee ik op mijn bloggerdiner met Forge Adour ook gewerkt heb. Dit
marmeren patroon komt ook terug in het interieur van het restaurant, met name
op het aanrecht van de bar.
Wanneer je een
wijntje wenst te bestellen, laat je je best adviseren door het bedienend
personeel. Er staan immers slechts 2 wijnen op de kaart, namelijk de
Flâneurwijn en de suggestiewijn, waarmee je weinig informatie hebt.
Terwijl er meer dan twee wijnen beschikbaar zijn. Wit, rosé of rood en zelfs
het land van oorsprong en de druivensoort zijn bespreekbaar. We werden goed
bijgestaan door onze ober wat dat betreft. Je hebt enerzijds hun Flâneurwijn,
deze is zelf samengesteld in Frankrijk en deze bestaat uit zowel witte, rosé of
rode wijn. De rode wijn is een samenstelling van 4 verschillende druiven:
merlot, syrah, pinot noir en cabernet franc. De suggestiewijnen komen uit het
huis Villa Chiopris in Italië, waarvan ook de prosecco komt die ik persoonlijk
zeer lekker vond.
Na het
hoofdgerecht besloten we ons toch nog te wagen aan een dessertje, namelijk de
tiramisu en de crème brûlée met rood fruit.
De presentatie was mooi maar de
crème brûlée had meer weg van een gewone crème met rood fruit. Voor mij miste
het typische krokante suikerlaagje, eigen aan een crème brûlée, dat je met een
lepeltje hoort te kraken. Afsluiten deden we met een Belgische limoncello die
goed in de smaak viel.
Flâneur heeft
voor mij persoonlijk een goede indruk achtergelaten. Het voornaamste is dat je
op voorhand moet weten dat het een gezellige hotspot is en dat het een zeer
kleine kaart is met 3 spaghetti’s als hoofdgerecht. Misschien komen er in de
toekomst nog wel af en toe suggestie-spaghetti’s bij en wie weet worden ze even
populair om ook op de permanente kaart te zetten? Ook leuk om te weten is dat
het GEEN fastfood-tent is. Je hebt hier echt het gevoel dat je heel de avond kan
blijven “hangen” voor een gezellige babbel of pousse-café.
Voor meer info,
bezoek zeker hun website.
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!