Tuesday, November 15, 2016

Spaghetti voor fijnproevers in Antwerpen


Een spaghetti voor connoisseurs? Dan moet je bij de nieuwe hotspot “Flâneur” zijn. Althans dat beweren de eigenaars toch. Met deze slogan maakten ze mij alvast razend benieuwd. Er zat niks anders op: ik nam de proef op de som en ontdekte dit nieuwste restaurant op het Antwerpse Zuid.

Mijn verwondering is al snel groot (in positieve zin) wanneer ik aankom en zie dat het nieuwe restaurant afgeladen vol zit. Misschien niet echt vreemd voor een zaterdagavond, maar gezien de grootte van de zaak is dit toch al een goed begin. Jonge mensen afgewisseld met een iets ouder publiek, een mooie mix dus. We nemen plaats aan een tafeltje voor twee en bestellen meteen een aperitiefje. Ik neem de prosecco van het huis Villa Chiopris en mijn partner neemt een gin van het Antwerpse merk Havn met een premium mixer van het merk Double Dutch.Het interieur is toch wel een vermelding waard: het werd namelijk volledig onder handen genomen door Jim Dierckx, een interieurarchitect met smaak! De witte muren worden afgewisseld met speelse accenten zoals een behang met flamingo’s en donker meubilair. En chapeau voor de verlichting, die naar mijn mening subliem is en zorgt voor een intiem warm kader maar tegelijkertijd ook licht genoeg geeft om niet te vergeten waar het echt om draait: om te eten. De eye-catchers zijn het barmeubel met als middelpunt een prachtige boom en de authentieke ronde trap naar de eerste verdieping (toilet).


Ik leg even terug de focus op de pasta, want daarvoor zijn we gekomen nietwaar? De menukaart is beperkt, met 3 verschillende pasta’s als hoofdgerecht is het gezegd. Enerzijds denk je misschien dat dit echt wel weinig is, anderzijds denk ik meteen aan het volgende: als er slechts 3 spaghetti’s op de menukaart staan met 3 verschillende sauzen en verschillende toppings, dan moeten die spaghetti’s toch echt wel tot in de perfectie gebracht worden. Een kleine kaart is zeker niet slecht. Je kan er namelijk al bijna zeker vanuit gaan dat de producten dagvers zijn en dat er weinig tot geen fouten kunnen gemaakt worden. Dit legt de lat langs de andere kant dan ook weer extreem hoog, zeker wanneer je slogan luidt “spaghetti voor connoisseurs”. We zijn allemaal wel al in Italië geweest en hebben daar onze overdosis pasta binnengespeeld, of ieder van ons is fan van onze eigen mama’s spaghetti die niemand anders kan evenaren. Oh Ow.. inderdaad.. de verwachtingen liggen hoog…

De drie verschillende spaghetti’s zijn de classic bolognaise, de chunky ragù en de pômo (veggie). Daarbij kan je enkele toppings bestellen zoals een Grana padanokaas, mozzarella, rucola, Gruyère, Emmental of basilicum. Ik ging voor de chunky ragù spaghetti met als toppings grana padano, rucola en basilicum, op aanraden van onze ober en mijn vriend ging voor de pômo met als toppings mozzarella, rucola en basilicum, met als bedoeling om van beide varianten toch te kunnen proeven. 


Chunky Ragù

Pômo

De chunky ragù had onze overduidelijke voorkeur, hierover waren we het volledig eens! De pasta zelf was goed al dente afgekookt en de toppings maken de spaghetti compleet. Bij de spaghetti pômo paste de mozzarellakaas zeer goed, deze smeuïge kaas smolt perfect onder het gerechtje. Alle spaghetti’s worden trouwens geserveerd in het MARBLE servies van Salt & Pepper, waarmee ik op mijn bloggerdiner met Forge Adour ook gewerkt heb. Dit marmeren patroon komt ook terug in het interieur van het restaurant, met name op het aanrecht van de bar.Wanneer je een wijntje wenst te bestellen, laat je je best adviseren door het bedienend personeel. Er staan immers slechts 2 wijnen op de kaart, namelijk de Flâneurwijn en de suggestiewijn, waarmee je weinig informatie hebt. Terwijl er meer dan twee wijnen beschikbaar zijn. Wit, rosé of rood en zelfs het land van oorsprong en de druivensoort zijn bespreekbaar. We werden goed bijgestaan door onze ober wat dat betreft. Je hebt enerzijds hun Flâneurwijn, deze is zelf samengesteld in Frankrijk en deze bestaat uit zowel witte, rosé of rode wijn. De rode wijn is een samenstelling van 4 verschillende druiven: merlot, syrah, pinot noir en cabernet franc. De suggestiewijnen komen uit het huis Villa Chiopris in Italië, waarvan ook de prosecco komt die ik persoonlijk zeer lekker vond.

Na het hoofdgerecht besloten we ons toch nog te wagen aan een dessertje, namelijk de tiramisu en de crème brûlée met rood fruit. De presentatie was mooi maar de crème brûlée had meer weg van een gewone crème met rood fruit. Voor mij miste het typische krokante suikerlaagje, eigen aan een crème brûlée, dat je met een lepeltje hoort te kraken. Afsluiten deden we met een Belgische limoncello die goed in de smaak viel.Flâneur heeft voor mij persoonlijk een goede indruk achtergelaten. Het voornaamste is dat je op voorhand moet weten dat het een gezellige hotspot is en dat het een zeer kleine kaart is met 3 spaghetti’s als hoofdgerecht. Misschien komen er in de toekomst nog wel af en toe suggestie-spaghetti’s bij en wie weet worden ze even populair om ook op de permanente kaart te zetten? Ook leuk om te weten is dat het GEEN fastfood-tent is. Je hebt hier echt het gevoel dat je heel de avond kan blijven “hangen” voor een gezellige babbel of pousse-café.

Voor meer info, bezoek zeker hun website.

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!