Ken je de vezelrijke “bruine
rijst & linzen” al uit het assortiment van Bosto? Ik maak geregeld rijst of
linzen klaar maar bijlange niet tezamen. Alleszins nog niet tot ik kennismaakte
met dit nieuwe Bosto product. Ik heb de bruine rijst met linzen onlangs
toegevoegd aan een winterse bouillonsoep met fijne worstjes. Dit heerlijk
kommetje comfort soep heeft me alvast gesmaakt bij een Netflix marathon. Benieuwd? Hieronder mijn super gemakkelijk receptje om zelf eens uit te proberen.
Ingrediënten:
-Enkele eetlepels
olijfolie
-1 Spaanse
chilipeper
-1 teen knoflook
-1 rode ui
-4 wortelen
-2 prei stengels
-Peper en zout
-1 groenten
bouillonblokje
-1 liter water
-1 zakje Bosto
Brown Rice & Linzen (125g)
-Een klontje
boter
-250g fijne
worstjes: chipolata of merguez voor een pittigere versie
-Een handvol
verse oregano
Werkwijze:
Schil de wortelen
en snijd ze in brunoise. Spoel de
prei, snijd het wit van de prei overlangs in 2 helften en vervolgens in stukken.
Ontdoe de
chilipeper van de zaadlijst en snijd vervolgens fijn. Snipper de rode ui ook
fijn.
Zet een kookpot
op het vuur en doe hierin een scheutje olijfolie waarin je het geperste teentje
look toevoegt. Voeg ook de chilipeper en de rode ui toe en laat dit glazig
worden. Doe de fijngesneden wortelen erbij en laat deze mooi mee garen waarna je ook de prei
toevoegt. Na enkele minuutjes giet je er 1 liter water samen met het
bouillonblokje bij. Laat de soep vervolgens inkoken en kruid af met peper en zout.
Kook de bruine
rijst met linzen gaar in 10 minuten in gezouten water.
Zet een pan op
het vuur en maak spiralen van de worstjes die je samenhoudt met een
cocktailprikker. Bak ze gaar en mooi bruin langs beide kanten in een beetje
boter.
Wanneer alles
klaar is neem je een soepkom of een diep bordje waarin je wat van de bruine
rijst met linzen schept. Erbovenop schep je enkele pollepels soep (hoeveelheid
naar eigen wens) en vervolgens werk je af met de worstjes en wat verse
oreganokruiden.
Enjoy your comfort bowl!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!