Tuesday, November 8, 2016

Comfort soep met bruine rijst en linzen


Ken je de vezelrijke “bruine rijst & linzen” al uit het assortiment van Bosto? Ik maak geregeld rijst of linzen klaar maar bijlange niet tezamen. Alleszins nog niet tot ik kennismaakte met dit nieuwe Bosto product. Ik heb de bruine rijst met linzen onlangs toegevoegd aan een winterse bouillonsoep met fijne worstjes. Dit heerlijk kommetje comfort soep heeft me alvast gesmaakt bij een Netflix marathon. Benieuwd? Hieronder mijn super gemakkelijk receptje om zelf eens uit te proberen.

Ingrediënten:

-Enkele eetlepels olijfolie
-1 Spaanse chilipeper
-1 teen knoflook
-1 rode ui
-4 wortelen
-2 prei stengels
-Peper en zout
-1 groenten bouillonblokje
-1 liter water
-1 zakje Bosto Brown Rice & Linzen (125g)
-Een klontje boter
-250g fijne worstjes: chipolata of merguez voor een pittigere versie
-Een handvol verse oregano

Werkwijze:

Schil de wortelen en snijd ze in brunoise. Spoel de prei, snijd het wit van de prei overlangs in 2 helften en vervolgens in stukken.
Ontdoe de chilipeper van de zaadlijst en snijd vervolgens fijn. Snipper de rode ui ook fijn.
Zet een kookpot op het vuur en doe hierin een scheutje olijfolie waarin je het geperste teentje look toevoegt. Voeg ook de chilipeper en de rode ui toe en laat dit glazig worden. Doe de fijngesneden wortelen erbij en laat deze mooi mee garen waarna je ook de prei toevoegt. Na enkele minuutjes giet je er 1 liter water samen met het bouillonblokje bij. Laat de soep vervolgens inkoken en kruid af met peper en zout.
Kook de bruine rijst met linzen gaar in 10 minuten in gezouten water.
Zet een pan op het vuur en maak spiralen van de worstjes die je samenhoudt met een cocktailprikker. Bak ze gaar en mooi bruin langs beide kanten in een beetje boter.
Wanneer alles klaar is neem je een soepkom of een diep bordje waarin je wat van de bruine rijst met linzen schept. Erbovenop schep je enkele pollepels soep (hoeveelheid naar eigen wens) en vervolgens werk je af met de worstjes en wat verse oreganokruiden.

Enjoy your comfort bowl!

No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!