Tuesday, August 2, 2016

Havermout pannenkoeken met banaan op de planchaEen weekend starten met een stapel pannenkoekjes, hoe heerlijk klinkt dat? Ik geef het toe: ik ben een zoetebek! En met pannenkoeken kan je eindeloos variëren, zelfs een gezouten pannenkoek kan me af en toe eens smaken. Dit receptje voor havermout pannenkoeken met banaan zit boordevol energie en is daarbovenop nog eens gezonder dan de originele pannenkoeken variant. Dit zal je snel merken aan de ingrediënten die je nodig hebt. Eenvoudig maar superlekker, dat is wat we willen. Bovendien maakte ik gebruik van mijn Forge Adour plancha om ze te bereiden en zijn ze in een wip klaar! Zo zie je dat je niet enkel vlees- of visgerechten kunt klaarmaken op een plancha maar ook lekkere dessertjes.


Ingrediënten voor 6 mini pannenkoeken:

-1 banaan
-1 ei
-1 handvol havermout
-vanille extract
-blauwe bessen
-25g pure geraspte chocolade
-arachideolie
-Maple syrup of esdoornsiroop

Werkwijze:

Zet de Forge Adour plancha op 200°C en laat heet worden.

Plet ondertussen de banaan en voeg hieronder 1 ei. Vermeng dit goed samen en voeg 1 handvol havermout toe en een scheutje vanille extract. Roer mooi samen.
Verdeel het deeg over 2 potjes en in 1 potje voeg je 25g pure, fijngeraspte chocolade toe. Vermeng de chocolade goed onder het pannenkoekendeeg. Nu heb je een hoeveelheid gewone havermoutpannenkoeken en een hoeveelheid chocolade havermoutpannenkoeken.

Doe wat arachideolie op de plancha zodat de pannenkoekjes zeker niet kunnen kleven en schep het deeg op de plancha. Op het witte deeg schik je enkele blauwe bessen en het chocoladedeeg laat je zoals het is. Draai de pannenkoekjes op tijd om en laat ze ook langs de andere kant garen.Haal de pannenkoeken van de plancha en schik deze kleur voor kleur op een bord. Werk af met wat maple syrup en nog wat blauwe bessen. Smakelijk!


2 comments:

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!