Thursday, June 9, 2016

Een broodje plezier met Président!


Volgens onderzoek zouden de Belgen echte brood-eters zijn. Eerlijk gezegd verschiet ik hier niet van. Van kleins af aan worden kinderen “verplicht” hun BROODdoos mee te nemen naar school. Wanneer je dan ziet waarmee de brooddoos gevuld is, dan is dit voornamelijk… BROOD belegd met wat charcuterie, choco of confituur. Variatie zou hier eigenlijk wel op zijn plaats zijn volgens mij. Afwisselen met een combinatie van rauwe groentjes, noten, bessen, granen of nu en dan eens een lekker vers slaatje zou het eetpatroon meer in evenwicht kunnen brengen. Volgens datzelfde onderzoek zou het populairste beleg onder de Belgen kaas zijn. Président, het merk dat diverse Franse kazen aanbiedt zoals brie, camembert en geitenkaas, speelt in op deze trend en verrast met zijn speelse “broodjes van plezier”.

Op de website van Président kan je inspiratie opdoen om eindeloos te variëren met brood, kaas en dat tikkeltje extra. Het is eenvoudig: je gaat naar de website, je kiest een kaas en het smaakprofiel waar je vandaag zin in hebt. Je hebt de keuze uit: verrassend, gewaagd of klassiek. Ontdek vervolgens jouw broodje van plezier en met deze recepten kan je naar de winkel gaan om de ingrediënten te shoppen voor dit heerlijk broodje. Geniet ervan!


Ik probeerde de zachte geitenkaas uit van Président en ging voor de “Pierre-Etienne”. Dit is een meergranenbroodje belegd met Président Petits Chèvres, braambessen, verse munt en walnoten. Ik voegde er zelf nog een zoete toets aan toe van honing. De sappigheid van de honing brengt de smaak van de geitenkaas perfect in evenwicht. Ziehier mijn resultaat!


No comments:

Post a Comment

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!