Saturday, May 21, 2016

Hoe variëren met de Kale van Florette?


Heb je al eens gehoord van Florette met hun verpakte groenten en slaatjes? Ik was donderdagavond, samen met tal van andere bloggers, te gast op een workshop van Florette in Brussel bij Mmmmh! We mochten kennismaken met al het mooie dat dit merk te bieden heeft onder leiding van een professionele chef. Het laatste nieuwe product van Florette is de “kale” oftewel boerenkool of chou frisé. Dit is een bladgewas en tevens typische wintergroente (wordt meestal verwerkt in een winterse stamppot) en naar het schijnt zit deze groente boordevol vitamines en goede voedingstoffen. Wil je graag te weten komen hoe je deze superfood nog kan gebruiken in de keuken? Hieronder geef ik graag wat tips en inspiratie.

Florette Kale is te verkrijgen in 2 kant-en-klare versies: “Kale jonge scheuten” en “Kale Mix”. De jonge scheuten bestaat uit de meest zachte en jonge boerenkool en de Kale mix is gevuld met jonge scheuten boerenkool, spinazie en fijngesneden wortel.

Wij maakten tijdens de workshop een menu klaar bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en licht dessertje. Alle maaltijden werden bereid met de Kale van Florette. Zo zie je maar hoe veelzijdig deze groente is en dat deze kan gebruikt worden in zowel gezouten als zoete bereidingen.








Het voorgerechtje bestond uit een slaatje van de Kale Mix, gebakken kipfilet in sojasaus, balsamicoazijn en honing, licht gebakken sesamzaadjes, gehakte cashewnoten, een dressing van olijfolie, citroensap, citroenzeste, peper en zout en wat zuurdesembrood.


Het hoofdgerecht bestond uit rundsvlees en rijst in combinatie met Kale, gebakken aubergine, ui en look.


Het dessertje was een lekkere smoothie van Kale, Galiameloen, aardbeien, enkele blaadjes basilicum, wat citroensap, rijstmelk, rietsuiker en crushed ijs. Goed mixen in een blender en klaar om te serveren!




Mijn favoriete gerechtje was het voorgerecht maar vooral ook de smoothie als afsluiter. Deze was perfect in balans: niet te zoet, niet te saai! Bijgevolg maakte ik mijn eigen smoothie thuis met de Kale van Florette.

Hieronder vind je mijn ontbijtrecept terug voor een gezonde start van de dag: een smoothie boordevol vitaminen en vezels.


Ingrediënten:

-1 zakje Florette Kale jonge scheuten 60g
-1 klein blik ananas: bij voorkeur de Del Monte Gold extra sweet: 227g netto (incl het sap).
-200ml Oat dream of havermoutdrank
-1 stengel rabarber (geschild)
-1 stengel selder (geschild)
-6 aardbeien


Werkwijze:

Doe alles volgens de volgorde hierboven samen in de blender en maak een smoothie. (Ja, eenvoudiger kan niet). Ik snijd de rabarber, selder en aardbeien wel even in kleinere stukken voordat ik ze toevoeg. Voor de ananas gebruik ik de ananas Gold van Del Monte. Deze is nog zoeter dan varianten van een ander merk. Je merkt dit meteen aan de kleur en natuurlijk ook de zoetigheid.
Smakelijk!

NOG meer inspiratie om de heerlijkste smoothies te maken met boerenkool vind je hieronder in een praktische video van Florette... Geniet ervan!




Voor meer info, bezoek zeker eens de Florette website!

2 comments:

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!