Morgen is het
“Cinco de Mayo” of beter gezegd de 5e mei: een belangrijke feestdag
in Mexico die herinnert aan de dag dat het Mexicaans leger het Franse leger
versloeg in de slag bij Puebla. Ook in de Verenigde Staten, vooral in de meest
zuidelijke staten wordt deze dag intensief gevierd met lekker eten en drinken.
In de aanloop naar deze feestdag maakte ik alvast een Mexicaans getint
gerechtje klaar, namelijk deze heerlijke Fish Taco’s.
Het beslag van de
gefrituurde vis komt van JEAN SUR MER: een ondertussen gevestigde waarde in de
vissector. JEAN SUR MER staat voor “Original Seafood Catering” en is een
pionier in Foodtruck-land. Onlangs lanceerden ze hun eigen kibbeling beslag om
zelf thuis aan de slag te gaan en de lekkerste kibbeling te maken. Ik
mocht dit beslag uittesten! Benieuwd?
Ingrediënten:
Voor de
vistaco’s kan je ofwel tarwetortilla's nemen ofwel maïstortilla’s. Ik neem
meestal de tweede soort voor vistaco’s. Deze kan je in de supermarkt kopen,
meestal verpakt per 6 of per 8 stuks. Neem voor deze vistaco’s de kleinere
wraps, deze zijn ietsje smakelijker. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag
gaan om taco's te maken. Dit zal ongetwijfeld nog lekkerder zijn!
Voor de
kibbeling:
-1 zakje JEAN
SUR MER kibbelingbeslag
-450g witte,
graatloze vis in stukjes gesneden. Ik nam kabeljauw (het buikstuk)
Voor de
garnituur:
-1/2 rode kool
-1 rode ui
-1/2 limoen
-Olijfolie
-Wijnazijn
-Een handvol
koriander
-peper en zout
-1 avocado
Voor de saus:
-Chipotlesaus
uit een flesje (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
-Mayonaise
-1/2 limoen
Voor de
afwerking:
-Zeste van
limoen
Werkwijze:
Bereid eerst
de salade van rode kool voor. Op die manier kan je deze nog even fris houden in
de koelkast. Doe de halve rode kool nog eens in 2 en snijd deze vervolgens in
fijne strips. Snijd ook de rode ui in 2 stukken en versnijd ze in fijne halve
maantjes. Doe de rode kool samen met de ui in een kom en pers hier een halve
limoen bij. Doe er een scheutje olijfolie en azijn bij en breng vervolgens op
smaak met fijngesnipperde koriander en peper en zout. Zet apart in de koeling.
De avocado
snijd je in 2 en vervolgens kan je de pit en schil verwijderen. Snijd deze
nadien ook in halve maantjes.
Voor de saus
neem je een kommetje en doe je hierin een flinke scheut van de chipotlesaus. Je
voegt hierbij wat mayonaise en perst er een halve limoen in uit. Voor de
verhouding chipotlesaus/mayonaise heb ik echter mijn eigen smaakpapillen
gebruikt. Proef en zie wat voor jou kan of mag. Heb je het graag ietsje
pittiger, doe je er in verhouding meer chipotlesaus in!
Tenslotte
kunnen we beginnen aan de kibbeling. Op het pakje van JEAN SUR MER staan alle
stappen nauwkeurig vermeld. Verhit de friteuse tot 175 à 180 graden. Snijd de
vis in stukken van ongeveer 5cm op 5cm, naargelang je eigen gevoel. Giet de
inhoud van het zakje in een grote kom en voeg per zakje 80ml water toe. Ik
gebruikte koud spuitwater omdat je dan blijkbaar een krokantere kibbeling
bekomt! LEKKER!! Meng de inhoud van het zakje goed met het spuitwater tot een
egaal beslag en haal de vis erdoor. Laat vervolgens het mandje in de friteuse
zakken en laat de visstukjes voorzichtig glijden in de olie. Schud even met het
mandje om te vermijden dat de vis gaat plakken en frituur de vis tot deze mooi
goudbruin ziet. Haal de vis uit de friteuse en kruid eventueel nog een beetje
af met wat zout.
Neem enkele
borden en begin met dresseren. Je begint met de tortilla, daarop schep je een
lepel saus en wat rode koolsla erbovenop. Daarbij schik je enkele plakjes
avocado en leg je enkele stukken kibbeling. Werk af met nog enkele streepjes
van de saus en verse limoenzeste.
AI CARAMBA!
P.S.: Wil je ook
graag aan de slag met het heerlijke kibbelingbeslag van JEAN SUR MER? Dit kan
je kopen in kruidenierszaken, vishandels, beenhouwers of via hun foodtruck of
website. De prijs per zakje bedraagt slechts € 2 !!
Superleuk! Ik heb er nu zin in haha, ik ga dit eens zoeken in de winkel!
ReplyDeleteDank je wel Pauline! Ben benieuwd of je het gemaakt hebt! ;-)
Delete