Wednesday, May 4, 2016

Mexican Fish Taco's


Morgen is het “Cinco de Mayo” of beter gezegd de 5e mei: een belangrijke feestdag in Mexico die herinnert aan de dag dat het Mexicaans leger het Franse leger versloeg in de slag bij Puebla. Ook in de Verenigde Staten, vooral in de meest zuidelijke staten wordt deze dag intensief gevierd met lekker eten en drinken. In de aanloop naar deze feestdag maakte ik alvast een Mexicaans getint gerechtje klaar, namelijk deze heerlijke Fish Taco’s. 

Het beslag van de gefrituurde vis komt van JEAN SUR MER: een ondertussen gevestigde waarde in de vissector. JEAN SUR MER staat voor “Original Seafood Catering” en is een pionier in Foodtruck-land. Onlangs lanceerden ze hun eigen kibbeling beslag om zelf thuis aan de slag te gaan en de lekkerste kibbeling te maken.  Ik mocht dit beslag uittesten! Benieuwd?

Ingrediënten:

Voor de vistaco’s kan je ofwel tarwetortilla's nemen ofwel maïstortilla’s. Ik neem meestal de tweede soort voor vistaco’s. Deze kan je in de supermarkt kopen, meestal verpakt per 6 of per 8 stuks. Neem voor deze vistaco’s de kleinere wraps, deze zijn ietsje smakelijker. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om taco's te maken. Dit zal ongetwijfeld nog lekkerder zijn!

Voor de kibbeling:
-1 zakje JEAN SUR MER kibbelingbeslag
-450g witte, graatloze vis in stukjes gesneden. Ik nam kabeljauw (het buikstuk)

Voor de garnituur:
-1/2 rode kool
-1 rode ui
-1/2 limoen
-Olijfolie
-Wijnazijn
-Een handvol koriander
-peper en zout
-1 avocado

Voor de saus:
-Chipotlesaus uit een flesje (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
-Mayonaise
-1/2 limoen

Voor de afwerking:
-Zeste van limoen

Werkwijze:

Bereid eerst de salade van rode kool voor. Op die manier kan je deze nog even fris houden in de koelkast. Doe de halve rode kool nog eens in 2 en snijd deze vervolgens in fijne strips. Snijd ook de rode ui in 2 stukken en versnijd ze in fijne halve maantjes. Doe de rode kool samen met de ui in een kom en pers hier een halve limoen bij. Doe er een scheutje olijfolie en azijn bij en breng vervolgens op smaak met fijngesnipperde koriander en peper en zout. Zet apart in de koeling.

De avocado snijd je in 2 en vervolgens kan je de pit en schil verwijderen. Snijd deze nadien ook in halve maantjes.

Voor de saus neem je een kommetje en doe je hierin een flinke scheut van de chipotlesaus. Je voegt hierbij wat mayonaise en perst er een halve limoen in uit. Voor de verhouding chipotlesaus/mayonaise heb ik echter mijn eigen smaakpapillen gebruikt. Proef en zie wat voor jou kan of mag. Heb je het graag ietsje pittiger, doe je er in verhouding meer chipotlesaus in!

Tenslotte kunnen we beginnen aan de kibbeling. Op het pakje van JEAN SUR MER staan alle stappen nauwkeurig vermeld. Verhit de friteuse tot 175 à 180 graden. Snijd de vis in stukken van ongeveer 5cm op 5cm, naargelang je eigen gevoel. Giet de inhoud van het zakje in een grote kom en voeg per zakje 80ml water toe. Ik gebruikte koud spuitwater omdat je dan blijkbaar een krokantere kibbeling bekomt! LEKKER!! Meng de inhoud van het zakje goed met het spuitwater tot een egaal beslag en haal de vis erdoor. Laat vervolgens het mandje in de friteuse zakken en laat de visstukjes voorzichtig glijden in de olie. Schud even met het mandje om te vermijden dat de vis gaat plakken en frituur de vis tot deze mooi goudbruin ziet. Haal de vis uit de friteuse en kruid eventueel nog een beetje af met wat zout.

Neem enkele borden en begin met dresseren. Je begint met de tortilla, daarop schep je een lepel saus en wat rode koolsla erbovenop. Daarbij schik je enkele plakjes avocado en leg je enkele stukken kibbeling. Werk af met nog enkele streepjes van de saus en verse limoenzeste.
AI CARAMBA!


P.S.: Wil je ook graag aan de slag met het heerlijke kibbelingbeslag van JEAN SUR MER? Dit kan je kopen in kruidenierszaken, vishandels, beenhouwers of via hun foodtruck of website. De prijs per zakje bedraagt slechts € 2 !!

2 comments:

  1. Superleuk! Ik heb er nu zin in haha, ik ga dit eens zoeken in de winkel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel Pauline! Ben benieuwd of je het gemaakt hebt! ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!