Het zomerse weer
blijft een beetje achterwege, maar dat houdt me niet tegen om al te dromen van
vakantie en frisse zomerdrankjes. Onlangs was het dan ook zo ver. We hielden
een Mexicaans feestje met zelfgemaakte taco’s en streekgebonden specialiteiten.
(Hiervan zal ik in de komende weken ongetwijfeld nog een receptje delen) Aangezien
de Mexicaanse keuken nogal SPICY is omdat ze gebruik maken van de verscheidene hete
pepers: habanero, chipotle, enz… besloot ik een verfrissend drankje erbij te
serveren: mijn huisgemaakte limonade. Ik hoef hier dan ook geen tekening bij te
maken dat mijn limonade wel in de smaak viel. Het frisse accent van dit
ijskoude drankje paste perfect bij de Mexicaanse keuken.
Normaal gezien
ben ik geen fan van light drankjes en alternatieven voor échte suiker maar
onlangs ontdekte ik een nieuw product van Canderel, namelijk de kristalkorrel
van Canderel in een handige strooiverpakking met afsluitbaar dopje.
Deze Canderel
Kristalkorrel heeft een zoete smaak maar dan wel zonder calorieën. De
kristalkorrel is voornamelijk geschikt voor hoge temperaturen, dat wilt zeggen
dat deze toepassing de smaak niet verliest bij het koken of bakken. Qua
dosering is dit pakje van 250g daarenboven nog zuinig ook. Want een halve
koffielepel Canderel Kristalkorrel heeft dezelfde zoetwaarde als een volledige
koffielepel suiker, én dan nog eens zonder calorieën. Ik vond deze sucralose
dan ook ideaal voor de bereiding van mijn limonade en bijgevolg wordt deze
ineens omgedoopt tot een “Guilt-free
lemonade”. Ideaal voor die zoete, zomerse avondjes zonder jezelf schuldig
te voelen dat je te veel frisdrank hebt gedronken én natuurlijk ook gezonder
voor de kindjes.
Ingrediënten:
-2 liter kokend water
-5 citroenen om
te persen
-1 citroen om in
schijfjes te snijden
-1 limoen om in
schijfjes te snijden
-1 groot stuk
verse gemberwortel (ongeveer 150g)
-1 vanillestokje
-75g Canderel
Kristalkorrel
-1 kaneelstokje
-Verse
muntblaadjes ter afwerking
Werkwijze:
Zet 2 potten op
het vuur. In de ene kook je 2 liter water en in de andere begin je aan de
limonade. Hiervoor pers je 5 citroenen uit en snijd je 1 citroen en 1 limoen in
schijfjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in fijne schijfjes.
Voeg de
gemberschijfjes bij het citroensap en bij de citroenschijfjes. Snijd het
vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes hieruit. Doe de vanillezaadjes bij
het citroensap en voeg de vanillestok toe. Voeg de Canderel toe samen met het volledige
kaneelstokje.
Giet nu het
kokend water over alle ingrediënten en roer een paar keer goed om.
Laat de limonade
nu apart afkoelen in de ijskast. Ik heb de limonade een nacht laten trekken
zodat alle smaken mooi tot zijn recht komen.
Klaar om te
serveren? Haal de vanillestok en de kaneelstok uit de limonade. (alle andere ingrediënten mogen erin blijven) Doe de limonade in een grote kan of serveerpot en voeg hier veel ijsblokjes
of crushed ijs aan toe. Doe er een
grote hoeveelheid verse munt bij en roer de limonade nog eens flink om. Geniet
ervan!
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!