Saturday, January 9, 2016

Quinoa 3 kleuren met kip en avocado


Bosto Grains, het gezonde gamma van het rijstmerk Bosto, is volgens mij een schot in de roos. Gezond leven en eten zijn het afgelopen jaar dan ook zo hard toegenomen in de media, dat we allemaal wel een keer quinoa, bruine rijst... hebben verkozen boven de evidente koolhydraten zoals witte rijst, aardappelen of pasta. De combinatie van rode, zwarte en witte quinoa van Bosto Grains leek me dan ook een leuke mix om een gerecht mee uit te testen. Hieronder vind je het recept terug van mijn lauwwarme salade van quinoa met kip en avocado.

Ingrediƫnten (2 personen):

-Bosto Grains - quinoa 3 kleuren bio 150 g
-water 225 ml
-1 teentje look
-1 bouillonblokje
-1 courgette
-1 ui
-olijfolie

-1 dubbele kipfilet
-Klontje boter
-kipkruiden
-peper en zout

-1 avocado
-peper en zout
-chilivlokken
-Limoensap

Werkwijze:

Begin met de mise en place, m.a.w. maak en zet alle ingrediƫnten klaar om te beginnen koken. Snipper de ui fijn en snijd de courgette in fijne blokjes. Snijd de dubbele kipfilet in 2 stukken en haal het overbodige vet weg zodat je 2 enkele filets bekomt. Spoel de quinoa goed af in een zeef onder stromend water.

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter erin. Kruid de kipfilets met kippenkruiden, peper en zout en bak deze mooi bruin langs beide kanten in de pan.

Ondertussen zet je een pot op het vuur, doe je hierin de quinoa en 225ml water en laat je dit ongeveer 8 minuten koken. Vergeet niet af en toe te roeren en voeg het bouillonblokje erbij voor extra smaak.

Wanneer de kipfilets klaar zijn haal je ze uit de pan en leg je ze in een schaal overdekt met aluminiumfolie. Op die manier blijven ze nog een beetje warm en sappig.

Neem een pannetje en doe er wat olijfolie in, pers de look hierin en voeg de ui samen met de courgette toe. Laat dit samen stoven terwijl de quinoa verder kookt. Kruid af met peper en zout.

Wanneer de quinoa klaar is, kan je de gestoofde groenten erbij doen en meng alles samen voordat je dit afgedekt nog even opzij zet.

Snijd de avocado in 2 stukken, verwijder de pit en de schil en snijd elke helft avocado in fijne repen. Kruid met peper en zout, pers er wat limoensap over en enkele chilivlokken voor wat extra pit.

Haal de kipfilets uit de schaal en snijd deze, net zoals de avocado’s, in fijne stukken. Neem een satĆ©stok en rijg hierop telkens een stuk kipfilet, afgewisseld met een stuk avocado. Herhaal dit tot het stokje volledig vol is. Met de hoeveelheid kip en avocado zou je perfect 2 volledige satĆ©stokken kunnen maken.

Dresseer de quinoa op de borden door middel van een serveerring en leg de kip-avocadostok erbij. Werk af met een schijfje limoen en nog enkele chilivlokken. De bedoeling is om dit gerechtje lauwwarm te serveren. Smakelijk!

6 comments:

  1. Hmmm wat kan jij koken seg! Ik ga dit recept proberen na te maken!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel Karen! Ben benieuwd, laat zeker weten of het je gesmaakt heeft! ;-)

      Delete
  2. Wauw, ziet er super lekker uit! Ik ben dol op avocado en zou het meer moeten eten. Leuk recept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel Julia, ik ben ook echt gek op avocado! Lekkerr

      Delete
  3. Replies
    1. Hey Carolien bedankt seg, zeker laten weten hoe het smaakte! ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!