Degustief:
contaminatie van digestief en degusteren. Of beter gezegd: het drankje dat je
degusteert na de maaltijd om beter de ‘digereren’ of verteren. Om eerlijk te
zijn is het mijn vriend die deze combinatie toevallig ontdekte. Ik vond deze
degustief zo’n verrassende combinatie, dat ik ermee aan de slag ging. Vergeet
die saaie koffie of thee en vervang hem simpelweg door dit origineel drankje.
Wedden dat je hiermee je gasten kan inpakken?
Voor diegene die
verzot zijn op orangettes of de
combinatie van chocolade met sinaasappel, is dit het perfecte huwelijk. Cointreau
en Kusmi Tea Spicy Chocolate is een match
made in heaven! De degustief wordt lauwwarm gedronken na de maaltijd en
wordt nog lekkerder vergezeld van een lekkere suikerstok om te roeren (en
natuurlijk ook op te eten!)
Ingrediënten (per
2 degustiefjes):
-300ml water
-2 tl Kusmi Tea
Spicy Chocolate
-50 ml Cointreau
-2 suikerstokjes
om te roeren
-2 glazen naar
eigen keuze
-1 theezeef
Werkwijze:
Kook 300ml water. Doe 2 tl Kusmi Tea in een theezeef of theebuiltje. Doe het
hete water in een kop en voeg de theezeef toe om de Spicy Chocolate thee te
laten trekken. Na enkele minuten haal je de theezeef eruit en voeg je 50ml
Cointreau toe.
Verdeel de
sinaas-chocolade degustief over 2 glazen of kopjes en versier met een
suikerstokje. Enjoy!
Dit lijk mij een heel origineel en verrassend degustiefje.
ReplyDeleteLeuk recept!
Bedankt voor je reactie, dit degustiefje is eens wat anders he ;-)
DeleteYummy ik heb zo graag Cointreau! Klinkt heerlijk!
ReplyDeletex Karen
http://dressinginlabels.blogspot.com
Cointreau is inderdaad een lekkere drank, ook een van mijn favorieten in een cocktail!
DeleteKlinkt heerlijk, een verrassend recept! Leuk voor een feestje :D
ReplyDelete