Wednesday, January 13, 2016

Degustief: Cointreau & Kusmi Tea


Degustief: contaminatie van digestief en degusteren. Of beter gezegd: het drankje dat je degusteert na de maaltijd om beter de ‘digereren’ of verteren. Om eerlijk te zijn is het mijn vriend die deze combinatie toevallig ontdekte. Ik vond deze degustief zo’n verrassende combinatie, dat ik ermee aan de slag ging. Vergeet die saaie koffie of thee en vervang hem simpelweg door dit origineel drankje. Wedden dat je hiermee je gasten kan inpakken?

Voor diegene die verzot zijn op orangettes of de combinatie van chocolade met sinaasappel, is dit het perfecte huwelijk. Cointreau en Kusmi Tea Spicy Chocolate is een match made in heaven! De degustief wordt lauwwarm gedronken na de maaltijd en wordt nog lekkerder vergezeld van een lekkere suikerstok om te roeren (en natuurlijk ook op te eten!)

Ingrediënten (per 2 degustiefjes):

-300ml water
-2 tl Kusmi Tea Spicy Chocolate
-50 ml Cointreau
-2 suikerstokjes om te roeren
-2 glazen naar eigen keuze
-1 theezeef

Werkwijze:

Kook 300ml water. Doe 2 tl Kusmi Tea in een theezeef of theebuiltje. Doe het hete water in een kop en voeg de theezeef toe om de Spicy Chocolate thee te laten trekken. Na enkele minuten haal je de theezeef eruit en voeg je 50ml Cointreau toe.

Verdeel de sinaas-chocolade degustief over 2 glazen of kopjes en versier met een suikerstokje. Enjoy!




5 comments:

  1. Dit lijk mij een heel origineel en verrassend degustiefje.
    Leuk recept!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt voor je reactie, dit degustiefje is eens wat anders he ;-)

      Delete
  2. Yummy ik heb zo graag Cointreau! Klinkt heerlijk!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cointreau is inderdaad een lekkere drank, ook een van mijn favorieten in een cocktail!

      Delete
  3. Klinkt heerlijk, een verrassend recept! Leuk voor een feestje :D

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!