Thursday, January 28, 2016

Magic Sparkling Wines: een vleugje “bling” met Valentijn + GIVEAWAY!


Ooit al gehoord van de Magic Sparkling Wines? Ik leerde deze schuimwijnen kennen via Syqua, een zelfstandige drankenhandelaar gespecialiseerd in cava’s, wijn, gin, toffe geschenkverpakkingen en last but not least deze Magic Sparkling Wines. Wat is er nu zo speciaal aan deze schuimwijnen? Het visueel effect: ze schitteren in de fles. De sprankelende wijnen bevatten een soort van glitters die een speciaal effect geven wanneer je even met de fles op en neer beweegt. Er zijn zes verschillende soorten smaken en kleuren. Ik deed de smaaktest met een groepje vriendinnen. Benieuwd naar het resultaat?


Smaaktest

Vrijdagavond, voor de start van het weekend, had ik mijn vriendinnen uitgenodigd voor een gezellige tasting sessie van de Magic Sparkling Wines. Bijna niemand van hen was bekend met dit product, uitgezonderd 1 vriendin die de flessen al eens ergens had zien staan maar nog nooit geproefd. Hét perfecte publiek dus om een objectieve opinie te vormen! Net als mijn vriendinnen, was ik enorm benieuwd naar de onontdekte smaken uit deze kleurrijke flessen. Het was bijna mysterieus te noemen. Eén voor éen deed ik de 6 verschillende flessen open en deelden we onze bevindingen. Uiteraard kwam tijdens het nuttigen van deze drankjes ook de usual girltalk aan te pas…

Onze algemene indruk voordat de smaaktest van start ging, kan ik samenvatten in onderstaande puntjes :

-Mooi en speciaal visueel effect
-Vrouwelijk & opvallend
-Wekt de nieuwsgierigheid opDe 6 verschillende wijnen hebben elk een aparte kleur en smaken pallet. De ene al wat lekkerder dan de andere en ook al verschillen smaken enorm, onze ervaringen kwamen meestal wel overeen. Hieronder vind je een korte opsomming terug:

Vulcano “Verlangen”

Deze dieporanje wijn ziet eruit als lava van een vulkaan, vooral wanneer je hem even schudt voordat je hem opendoet. Dan merk je een mooi effect op wanneer de glitters zich vermengen met de vloeistof. De kleur en glinstering komt het mooist naar boven bij deze schuimwijn.


Fortune “Succes”

De Bronsachtige, feestelijke, warme kleur van deze wijn is opmerkelijk. Lekker zoet met een subtiele perziksmaak. De schuimwijn is heel vrouwelijk en doet een beetje denken aan een Moscato. Het is zo zoet waardoor je de alcohol bijna niet proeft. Dit is overigens wel het geval bij alle soorten Magic Sparkling Wines. 5,5% alcohol is de standaard hier.

Pink “Chocolate"

De donkerroze kleur springt meteen in het oog en geeft een wauw-effect. Hier overheerst de cacao smaak toch wel. Onze conclusie is duidelijk : je bent er voor of je bent er helemaal niet voor te vinden. Dit is wat mij betreft toch een van de minst smakelijke wijnen. Ik lust mijn chocolade liever apart.


Blue “Tropical”

Visueel ziet deze er volgens de meerderheid het minst aantrekkelijk uit met zijn blauwe kleur. De smaak doet denken aan de blauwe smurfensnoepjes, dus zeer zoet en snoeperig. Een origineel drankje omwille van de kleur. Doet visueel denken aan een cocktail met Blue Curaçao in.

Glaciar “Loyaliteit”

Deze sprankelende wijn heeft een mooie parelmoerachtige kleur. Hij zou perfect zijn voor bepaalde evenementen omwille van de chique kleur. Met zijn bijpassende naam “Glaciar” lijkt deze wel ideaal voor een winterfeest of winter wonderland bijvoorbeeld. Deze hoorde ook bij de favorieten en smaakt van alle wijnen het meeste naar cava, met een subtiele hint naar appelcider.

Naast deze 5 alcoholische dranken is er nog 1 alcoholvrije sparkling wine op de markt. Dit is dezelfde als de Vulcano “Verlangen” maar dan met 0% alcohol. Ideaal voor een kinderfeestje of voor iemand die niet drinkt maar toch wilt meegenieten van het concept.

Conclusie

Unaniem kwamen we tot de conclusie dat onze favoriete sparkling wine (van alle 5) de Fortune is. Deze sparkling wine met de warme zonnige kleur ziet er niet alleen feestelijk uit, net zoals alle anderen, maar smaakt lekker zoet met een subtiele perziksmaak.
We zijn het er ook over eens dat de Magic Sparkling Wines een typisch vrouwenproduct is. De alcohol is niet overheersend, slechts 5,5%, wat maakt dat het zeer vlotjes binnengaat. Het is het ideale drankje om te serveren op een ladies night of vrijgezellen party. Misschien ook eerder een product om ’s zomers op het terras te nuttigen of bij een speciaal evenement zoals een babyborrel, feestje of met valentijn!
De Pink chocolate viel verrassend genoeg het minst in de smaak, terwijl het visuele ervan wel leek te scoren.

Kortom, je moet deze wijnen echt eens een keertje proeven om zelf je oordeel te vellen. Ga gerust een kijkje nemen op de website van Syqua voor meer informatie. Bovendien is er geen betere manier om kennis te maken met deze Magic Sparkling Wines dan door mee te doen met onderstaande Valentijns GIVEAWAY !

GIVEAWAY

Samen met Syqua mag ik een VALENTIJN giveaway hosten. Ik mag 1 “Magic Sparkling Wine luxe box” weggeven naar keuze. Dit is een luxe box met 2 cava flutes en 1 fles Magic Sparkling Wine naar keuze. Wat moet je doen? Ga hier naar mijn Tasting Lifestyle Facebook pagina en volg de instructies. De winnaar/winnares wordt bekend gemaakt op zaterdag 6 februari 2016 en kan met Valentijn dit flesje bubbels ontkurken met zijn of haar geliefde. Veel succes!

2 comments:

  1. Oh, wat een leuke actie! :D & die flessen zijn super he! Ik heb het afgelopen zomer voor de eerste keer gezien, en vond het ZO cool! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt Elien, de flessen zijn inderdaad origineel te noemen!

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!