Tuesday, January 19, 2016

Capriani Antwerpen: sfeervol dineren aan het MAS


Brasserie Capriani bevindt zich op het Antwerpse Eilandje, een gezellige locatie aan het MAS zorgt gegarandeerd voor een culinaire avond in een sfeervolle setting. Eind vorig jaar vierde Brasserie Capriani te Antwerpen zijn eerste verjaardag en nadat ik verschillende mooie momentopnames zag passeren van dit verjaardagsfeest op Instagram, deed dit mij nog meer watertanden om te gaan proeven van deze Italiaanse lekkernijen. And so we did…

Naast de 2 locaties in Antwerpen, kan je ook in enkele andere Belgische steden terecht bij Capriani. Turnhout, Mechelen en binnenkort ook Lier herbergen alle 3 een vestiging van Capriani. Afgelopen zomer heb ik al kunnen proeven van hun pop up concept op Bocadero Antwerpen. Je zou haast denken dat het hier om een keten gaat, maar de zaakvoerders wensen eerder een persoonlijke benadering te brengen. Dit doen ze door op elke locatie een eigen zaal -en keukenteam te voorzien, waarbij elke chef zijn eigen suggesties of signature dishes kan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat je in Antwerpen een andere ervaring krijgt dan in Turnhout en overschaduwt het gevoel van een keten. De algemene kaart blijft echter wel bestaan uit dezelfde gerechten, zodat je je in elk Capriani restaurant opnieuw thuis voelt. Capriani is een concept voor jong en oud en voor ieder wat wils. Pizza’s, pasta’s, vlees- en visgerechten, zoete zaligheden of gewoonweg een frisse prosecco met een bordje antipasti op hun terras in de zomer. Is dit niet een beetje de betekenis van Dolce far niente?

Antipasti

Wat het interieur betreft kom je eerst binnen via een glazen deur en spot je meteen de gezellige bar met verlichting in zachte kleuren. De hanglampen geven een industriële look & feel.


Je hebt een gelijkvloers gedeelte maar eveneens een keldergedeelte dat gekenmerkt wordt door lage plafonds en gewelven. Daardoor is de akoestiek beneden iets slechter als boven en de muziek staat er ook wat luider, bijgevolg minder geschikt voor een intieme tête-à-tête maar dit deel van het restaurant maakt het perfect voor groepen en feestjes. Zowel hoge als lage tafels wisselen elkaar af in de benedenruimte, hier kies je zelf voor casual of relax zitcomfort. Wij zaten aan een tafeltje op het gelijkvloers, waar de verlichting voor een intieme toets zorgt. Tijdens de zomermaanden kan je plaatsnemen op het zonnige buitenterras, met zicht op het mooie Museum aan de Stroom.

We startten deze gezellige avond met een Italiaanse rode wijn, de Montepulciano d’Abruzzo: een fruitige rode wijn die goed samengaat met een lekker bord pasta maar ook perfect bij vis of vlees. Als voorgerecht gaan we voor enerzijds de scampi en calamari fritti van de chef met een tartaarsausje en anderzijds de burrata con bresaola. Ik krijg er écht waar terug het water van in de mond… Deze smaakvolle starters hadden alvast de toon gezet.



Voor het hoofdgerecht liet ik me alweer verleiden tot een creatie van de chef: de tagliatelle met gerookte zalm en scampi. Als ik de manager moet geloven, is dit een echte aanrader. Mijn partner twijfelt nog even tussen de tagliata, een Italiaanse klassieker, of het Toscaans vispannetje. Beide zitten ze ongeveer in dezelfde prijsklasse, rond de 25 euro per gerecht. Het is in dit geval puur beslissen op smaak en gezien dit een avond vol verrassingen blijft, neemt hij op aanraden van de manager dan toch het Toscaans vispannetje. 



Mijn gerecht: de pasta met gerookte zalm en scampi was mooi al dente en smeuïg. Als je geen fan bent van zalmeitjes, die nog eens extra zorgen voor een gezouten toets, dan kies je beter voor een van de tientallen andere pasta’s op de kaart. Keuze genoeg! Het Toscaans vispannetje bestaat uit mosselen, venusschelpen, coquilles, zwaardvis, zeebaars en scampi in een licht getomateerd vissausje en dit alles wordt opgeleukt met een spaghetti, die je na het verorberen van de vissoorten gerust kan mengen met de vissaus.. heerlijk!


There is always room for dessert! Een zalige zoetigheid is altijd welgekomen, ook al was ik na een voor- en hoofdgerecht zeker voldaan… De tiramisu was jammer genoeg uitverkocht, dus gingen wij voor de Dame Blanche, for two ;-) Het ijs was verrassend lekker maar de chocoladesaus, die was verrukkelijk, met een subtiele zoute toets erin.


Ik kan hier enkel en alleen nog aan toevoegen dat ik een leuke, gezellige avond had bij Capriani. En dan praat ik niet alleen over het gezelschap maar ook over het sfeervol kader, de mooi afgewerkte bordjes en de smaakvolle gerechten. Ook al zal dit waarschijnlijk niet mijn laatste bezoek zijn aan deze Antwerpse hotspot, zou ik de volgende keer toch eens graag een ander Capriani restaurant gaan uittesten, misschien het nieuwe op de Grote Markt in Lier?

Wil jij ook graag eens gaan eten bij Capriani, bezoek dan zeker eerst even hun website voor meer informatie, voor de menukaart of voor sfeerbeelden. Ook kan je via hun website gemakkelijk reserveren. Voor meer info http://www.capriani.be

8 comments:

  1. Jongens jongens toch... Dat ziet er allemaal overheerlijk en inderdaad héél sfeervol uit! Ik onthoud deze tip voor de volgende keer dat weer ik A'pen ben.

    ReplyDelete
  2. Oh, als ik daar in de buurt kom ga er eens langs denk ik.
    Ziet er gezellig en lekker uit.
    Bedankt voor de tip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoi Ilse, Bedankt voor je reactie en graag gedaan voor de tip!

      Delete
  3. Hier wil ik al lang eens naartoe gaan!! Een jouw blogpost heeft me helemaal overtuigd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh dank je wel voor het enthousiasme, Karen! Super, ben benieuwd naar jouw ervaring!

      Delete
  4. Ik wil graag nog eens naar Antwerpen, wat ziet het er goed uit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedankt Mariska, ja er zijn genoeg hotspots in Antwerpen hoor, dit is er eentje van. ;-)

      Delete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!