Monday, December 14, 2015

Feestelijk voorgerecht met Elvea "Selezione del Maestro"


Elvea, het bekende merk met de typisch blauw-rode verpakking in de categorie van de levensmiddelen, bestaat nu al 130 jaar en levert hét basis ingrediënt om de lekkerste gerechten mee op tafel te toveren: de tomaat. De bekendste producten van Elvea bij het grote publiek zijn de passata en de tomatenpuree maar ondertussen hebben ze hun welgekende gamma ook al uitgebreid met een iets exclusiever gamma: de Selezione del Maestro. Dit chiquere gamma is reeds enige tijd te verkrijgen in de supermarkt maar nieuw zijn nu ook de unieke gele en rode gepelde Datterini tomaten die de Selezione del Maestro aanvullen. Rood of geel, allebei zijn deze Datterini tomaten van nature zoeter dan de traditionele tomaten. Ideaal dus om te gebruiken in een lekkere Italiaanse saus of in een feestelijk menu.


Ik maakte een heerlijk geel tomatensoepje met pittige scampi. Ben je benieuwd?

Ingrediënten (voor 2 personen):

-1 glazen bokaal gele Datterini tomaten (350g)
-12 à 14 scampi
-1 ui
-een scheutje room
-peper en zout
-een snuifje cayennepeper
-paprikapoeder
-olijfolie
-1 teen look
-een handvol pijnboompitten
-een handvol gesneden verse basilicum

Werkwijze:

Pel de scampi en ontdoe ze van hun darmkanaal. Marineer ze in een mengeling van wat olijfolie, paprikapoeder, een snuifje cayennepeper, een geperst teentje look en wat peper en zout. Laat dit even marineren en zet fris weg in de koelkast. (Dit kan je al op voorhand doen, zodat de smaken langer kunnen trekken)

Bak ondertussen de pijnboompitten mooi goudbruin in een pan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en hak de verse basilicum fijn tot je ongeveer een klein handje vol hebt. Zet dit samen met de pijnboompitten opzij.

Nu kan je de scampi beginnen bakken in een pan met wat olijfolie tot ze mooi gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet de gebakken scampi even opzij, eventueel afgedekt met wat aluminiumfolie zodat ze warm blijven. 

Stoof 1 fijngesneden ui in dezelfde pan aan met wat olijfolie en doe daarna de gele Datterini tomaten erbij. Kruid af met wat peper en zout en laat dit inkoken met een scheutje room. Plet indien nodig de Datterini tomaatjes in de pan zodat alle smaken en sappen vrijkomen in de saus.
Zeef daarna de tomatensaus zodat je geen brokjes of pitjes meer hebt in de vloeistof. 

Giet de gezeefde soep in 2 borden en doe de scampi erbij, je kan er eventueel een scampibrochette van maken om feestelijk te presenteren. Dresseer het gerecht met wat pijnboompitten en vers gesneden basilicum en serveer! Smakelijk!


Met het 130-jarig bestaan van Elvea, wilt het merk hun producten nog extra in de kijker zetten. Dit hebben ze gedaan met een Elvea pop-up boutique in de Stadsfeestzaal te Antwerpen. Wens je een bezoekje te brengen? Dit is nog mogelijk tot eind februari 2016. 


Je kan er tevens onderstaande prachtige geschenkverpakking aankopen met 4 glazen producten uit het Selezione del Maestro gamma, inclusief de rode en gele Datterini tomaten. De prijs bedraagt € 12,50 voor de gift box (4 producten) en wedden dat je een hobbykok hiermee gelukkiger maakt dan met een ander cadeautje? Originaliteit verzekerd en wie weet word je de volgende keer uitgenodigd op een etentje ;-)


4 comments:

  1. Oeh, dat soepje ziet er verschrikkelijk smakelijk uit, zeg!
    Maar... eerlijk gezegd, ik had er nog nooit van gehoord, van deze tomatenpuree. Misschien een beetje vreemd, gezien het feit dat dit merk dus al 130 jaar bestaat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dank je wel Sunny Mama, het smaakt echt verrukkelijk lekker! In België is dit merk hartstikke populair en verkrijgbaar in de meeste supermarkten, vooral omwille van de kwaliteit. Ik ben blij dat je via mijn blog hebt mogen kennismaken met Elvea ;-) x

      Delete
  2. Hmmm dit gerechtje ziet er weer zo lekker uit. Elvea is echt topkwaliteit.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!