Het ontstaan van
Bia Mara situeert zich in de straten van Dublin, waar Barry Wallace en Simon
Whiteside fish (van verse makreel) & chips verkochten op de markt. Het
idee achter hun fish & chips was
doodeenvoudig: ze wilden “vis met frieten” op een creatieve manier aan de man
brengen. Daarvoor gingen ze werken met originele ingrediënten en speciale
technieken om hun fish & chips minder
vettig te maken dan de traditionele versie. Dit idee bracht
hen later naar Brussel voor hun eerste echte restaurant. Ondertussen is de
tweede locatie, Antwerpen, ook al een feit. In een stad zoals Antwerpen, waar
haast alle nationaliteiten vertegenwoordigd zijn en waar men open staat voor
nieuwe ideeën, zal Bia Mara zeker zijn steentje bijdragen aan de bestaande eetcultuur.
Creatief, vers en
duurzaam zijn de 3 trefwoorden waarmee de twee heren zich willen profileren op
de markt. Duurzaam omwille van het feit dat ze werken met zoveel mogelijk
verschillende vissoorten. Op die manier willen ze vraag & aanbod in balans
houden. Een mooi voorbeeld hiervan is skrei: het seizoen waarin deze vis super populair
aanwezig is in diverse restaurants loopt van januari tot maart. Ook Bia Mara
volgt deze trend en komt op die manier op voor onze natuur. Niet enkel hun fish & chips wordt origineel en vers
geserveerd, ook de details mogen volgens Barry en Simon niet ontbreken. Hun
huisgemaakte sausjes, zoutmixen en cocktails zijn ook zeker een vermelding
waard. Ben je nog niet overtuigd? Klik dan vooral niet weg want ik was onlangs
op bezoek om hun nieuwste menu’s mee uit te testen en de foto’s zijn om van te
watertanden. Tempura van vis of vis omhuld met een korstje van panko, vistaco’s,
een zwart korstje van inktvis en lekkere sausjes hebben mij alvast kunnen
overtuigen dat dit concept wel degelijk een toekomst heeft. Wil je zelf eens gaan
proeven van deze lekkernijen? Dan kan je terecht in de Maalderijstraat 1 te Antwerpen of op de Rue du Marché Aux Poulets 41 te Brussel.
Binnenkort ga ik richting Antwerpen en weet ik waar te gaan eten :)
ReplyDeleteOh veel plezier Karen, deze hotspot is de moeite! ;)
DeleteOeeh wat een lekkere hapjes allemaal :)
ReplyDeleteHi Daniëlle, misschien eens een ideetje om langs de gaan dan? Was inderdaad super smakelijk x
Delete