Wednesday, December 16, 2015

"Seafood Sundays" op het Antwerpse Noorderterras


We ervaren een zeer zachte winter op dit ogenblik. Het idee van een winters sneeuwlandschap dat gepaard gaat met de jaarlijkse kerstsfeer deze periode, laat ons in de kou. De Noordse keuken en Scandinavische vibes daarentegen, die kan je elke zondag op het Antwerpse Noorderterras opzoeken. Tot midden maart is het gezellige winterterras van Plateau Royal elke zondag the place to be voor een heerlijk grilling & smoking entertainment. Een cosy namiddag of avondje doorbrengen met fingerfood in de vorm van verse vis en schaal -en schelpdieren op een verwarmd buitenterras, dat vonden wij wel meer dan ok√©! Hieronder smul je mee van onze Scandinavische ervaring.

Warm gerookte Sockeye zalm of licht gerookte oesters, een gekookte aardappel met zure room, gerookte makreel en zwarte peper, een portie clam chowder (een typisch gerecht uit Noord-Amerika en Canada) met heerlijk zuurdesembrood, een slaatje van rode biet en een shotje Akvavit om de voeten warm te houden.

Clam Chowder

Aardappel met makreel, zure room en zwarte peper

Licht gerookte oesters

Warm gerookte Sockeye zalm met slaatje van rode biet

Dit zijn enkele gerechten van de menukaart die ons alvast wisten te bekoren. Kraak je liever een flesje bubbels met wat oesters, dan kan je dit ook gezellig en rustig buiten doen.
Genieten met een grote G… dat is zeker!

Voor meer info, ga naar www.plateauroyal.be
Place to be is de Jordaenskaai 27 te Antwerpen.

2 comments:

  1. leuk om dat te weten want kan me voorstellen dat dit top moet zijn
    liefs

    ReplyDelete

Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!