Al van Thermomix gehoord? Of heb je er eentje thuis
staan? Thermomix is al 50 jaar op de markt met hun mooi, allesomvattend,
product. In Spanje beschikt maar liefst 1 op de 3 gezinnen over een Thermomix.
Iets waarin België het duidelijk minder goed doet, want in ons land wordt de Thermomix
nog steeds gezien als luxe artikel. Nummer 1 reden is hoogstwaarschijnlijk de
prijs van dit toestel. Een Thermomix is een keukentoestel waarmee je alles kan
maken: soepen, sausjes, alle soorten deeg, desserts, … Zowel koude als warme
gerechten worden met dit toestel op tafel getoverd.
Afgelopen weekend nam ik deel
aan een workshop Thermomix in Gent, onder leiding van Jan Van Wassenhove.
Hieronder vind je mijn bevindingen terug.
Nadeel volgens mij:
De redelijk dure prijs:
€ 1100 (wereldwijd dezelfde prijs), alles inbegrepen: toestel, varoma,
accessoires, gedrukt en digitaal basis kookboek.
Voordelen volgens mij:
Buiten de serieuze investering
van € 1100, zijn er volgens mij ook tal van voordelen die dit nadeel goedmaken.
Hieronder vind je mijn persoonlijke opsomming terug:
1. Met 1 enkele machine kan je
zowel warme als koude gerechten maken. Smoothies,
soepen, deeg, gestoomde groenten of vis, fruitpap,… kortom alles wat je met een
mixer, stomer, keukenrobot, babycook,..
kan maar dan in 1 machine.
Pompoensoep |
Komkommer smoothie |
2. Vaatwasbestendig. Gewoon het apparaat even uiteen halen
en de mogelijke delen in de vaatwasser steken.
3. Er is een standaard
basiskookboek inbegrepen bij elke aankoop van een Thermomix. Dit kookboek staat
op een chip die je aan de Thermomix bevestigt. Hiermee worden alle recepten
stap voor stap uitgelegd. Je hoeft er zelfs niet meer bij na te denken. De
Thermomix geeft duidelijk aan welk knopje je moet drukken of hoeveel
ingrediënten je moet toevoegen. Wil je liever geen gebruik maken van dit
kookboek en je eigen fantasie gebruiken, dan is dat perfect mogelijk natuurlijk
maar voor veel mensen is dit basiskookboek het recept voor “koken zonder
stress”.
4. Je kan achteraf nog kookboeken voor thermomix bijkopen,
op chip, om bij de Thermomix te gebruiken. Meer gespecialiseerde kookboeken of
andere recepturen bijvoorbeeld.
Doelgroep volgens mij:
De hobbykok zal nog steeds
zijn huisgemaakte soep op de traditionele manier willen bereiden. Ook zal hij
een sabayon liever met de hand willen kloppen, en nóg liever aan tafel om de
andere gasten te entertainen.
Terwijl je al deze recepten makkelijk met de Thermomix kan klaarmaken en ze
evengoed zullen smaken, wil een hobbykok nog graag tijd investeren in het gezellig
koken.
De doelgroep is dan volgens
mij eerder weggelegd voor mensen die weinig tijd hebben of weinig tijd kunnen
investeren in het eigenlijke kookproces of voor mensen die vrij onzeker zijn in
de keuken en alle recepten hapklaar kunnen terugvinden op deze machine.
Daarnaast denk ik dat er ook wel een potentieel is in de horeca voor mensen die professioneel bezig zijn in de keuken en die kunnen investeren in een
Thermomix.
Ben je nog niet overtuigd of
ben je benieuwd naar de werking van een Thermomix? Dan kan je nog tot
31/12/2015 terecht in de Pop
up in de
Henegauwenstraat te Gent. Hier legt Jan Van Wassenhove je met veel plezier uit
hoe je zo’n Thermomix gebruikt en kan je heerlijk proeven bij de kookdemo’s.
No comments:
Post a Comment
Bedankt voor uw bericht! Thanks for your comment!